aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο δύσβατος δρόμος και ο εφικτός... μονόδρομος

Ομόνοια: Ο δύσβατος δρόμος και ο εφικτός… μονόδρομος

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δεν υπάρχει χρόνος στο οικοδόμημα της Ομόνοιας για άλλα… δάκρυα. Η ήττα από την ΑΕΛ και ο τρόπος που διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (ανατροπή και 2-1 οι γαλαζοκίτρινοι), «πόνεσε» τους πράσινους αφού μετά το 6ο χαμένο παιχνίδι της σεζόν, έχει χαθεί –επιπλέον- πολύτιμο έδαφος.

Ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του παιχνιδιού, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του «τριφυλλιού» στρέφει την προσοχή της στον αγώνα της Τετάρτης. Η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει στο νοκ-άουτ ματς τον Ονίσηλο Σωτήρας για την α’ φάση του κυπέλλου, με μοναδικό στόχο τη νίκη και το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αδυναμία σε όλα τα επίπεδα

Σαφώς και η ομάδα των πρασίνων είναι το φαβορί και αυτό που απομένει είναι να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο και να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη για 90 λεπτά. Η έξοδος στην Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί μέσω του πρωταθλήματος και μέσω του κυπέλλου, με τον πρώτο δρόμο να μοιάζει πιο… δύσβατος από ποτέ. Η 8η θέση και οι 13 βαθμοί που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής δεν της δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει, αφού ούτε και η αγωνιστική εικόνα πείθει πως μπορεί να φέρει… τούμπα τα δεδομένα και να ανέβει στις ψηλές θέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δεν μπορεί, τέλος

Μπορεί να απομένουν 11 παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν σε αυτό το διάστημα, ωστόσο δημιουργείται το ερώτημα αν η Ομόνοια μπορεί να τα καταφέρει στον θεσμό του κυπέλλου ο οποίος είναι πιο εφικτός πρακτικά. Είναι ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμη να δώσει τα ρέστα της στην εν λόγω διοργάνωση; Έχει πληγωθεί ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών ώστε να αποδείξουν πως μπορούν να κάνουν το επιπλέον βήμα; Η μπάλα είναι στα πόδια τους, και η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ. Αν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» τότε θα δώσει διπλούς αγώνες με την επόμενη αντίπαλο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ