aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που δεν πέτυχε ακόμα…

Ομόνοια: Αυτό που δεν πέτυχε ακόμα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αήττητη σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος είναι η Ομόνοια, η οποία αξιοποίησε πλήρως την έδρα της πετυχαίνοντας τρία στα τρία. Μάλιστα, τα δύο ματς ήταν ντέρμπι. Επικράτησε κατά σειρά των Καρμιώτισσας (1-0), ΑΕΚ (2-1) και ΑΕΛ (3-0). Αντιθέτως, μακριά από το σπίτι της αγνοεί την επιτυχία. Στους δύο αγώνες που κλήθηκε να δώσει μακριά από το ΓΣΠ, έμεινε στην ισοπαλία. Με την Πάφος FC (2-2) και με την Ανόρθωση (1-1).

Μπορεί η Ομόνοια, που έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να μείνει για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο η ίδια το απόγευμα της Κυριακής στο Δασάκι, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο Εθνικό Άχνας. Όσο νωρίς κι αν είναι, εάν θέλει να επιτύχει στο τέλος τον στόχο της, θα πρέπει να φύγει με το τρίποντο, το πρώτο εκτός έδρας και δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί της.

Οι πράσινοι είναι η πρώτη φορά φέτος που θα πάνε σε αγώνα πρωταθλήματος, προερχόμενοι από κενό διάστημα που του επέτρεψε να πάρουν ανάσα. Γι’ αυτό και η λογική λέει πως, θα παρουσιαστούν με φρεσκάδα και μεγαλύτερες αντοχές. Τώρα, όσον αφορά στις επιλογές του Μπεργκ για το αρχικό σχήμα από την στιγμή που θα ακολουθήσει την επόμενη Πέμπτη το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, είναι νωρίς για πρόβλεψη.

Άλλωστε, από αύριο με την επάνοδο όλων των διεθνών, θα είναι σε θέση να αρχίσει να «χτίζει» στην τακτική που θα θελήσει να ακολουθήσει η ομάδα του στο ματς της Κυριακής. Το σίγουρο είναι πως, οι πράσινοι απ’ εδώ και στο εξής θα δώσουν έμφαση στις εγχώριες διοργανώσεις αφού θέλουν τον τίτλο πρωταθλήματος, όχι πως θα αδιαφορήσουν για τα ματς στην Ευρώπη.

Μετά τους Κύπριους διεθνείς της Ομόνοιας, που είχαν υποχρέωση χθες με την Ανδρών και την Ελπίδων, παίρνει σειρά σήμερα ο Άνταμ Λανγκ. Η Ουγγαρία αναμετράται με τη Ρωσία εκτός έδρας (21:45), με τον Μαγυάρο στόπερ της Ομόνοιας να αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα αφού ήδη καθιερώθηκε με καλές επιδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Η αρνητική πρωτιά της Ομόνοιας με 120… περαστικούς και το 27,8 της Κύπρου

Χωρίς οπαδούς στο Δασάκι

Εκεί που ετοιμάζονταν οι φίλοι της Ομόνοιας να εξορμήσουν στο Δασάκι την Κυριακή, να σου η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που δεν επιτρέπει την μετακίνηση οπαδών ομάδων που εδρεύουν σε Λευκωσία και Λεμεσό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ομόνοια θα κληθεί να δώσει τον αγώνα χωρίς τους οπαδούς της. Ο αγώνας θα γίνει μόνο στην παρουσία οπαδών της γηπεδούχου ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η εξήγηση για τον Τζιωνή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ