Η αρνητική πρωτιά της Ομόνοιας με 120… περαστικούς και το 27,8 της Κύπρου

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES σε μία από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του κατατάσσει συλλόγους από 87 πρωταθλήματα παγκοσμίως, σύμφωνα με τον αριθμό των παικτών που συμμετείχαν σε εγχώριους αγώνες πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2015, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η υψηλότερη αξία καταγράφηκε για την κολομβιανή Ντεπορτίβο Πάστο (176 διαφορετικοί παίκτες), ενώ το χαμηλότερο μετρήθηκε για τη Σαγκάη SIPG στην Κίνα (44 παίκτες). Οι Σύλλογοι της Νότιας Αμερικής είναι αυτοί που διαφοροποιούν περισσότερο το ρόστερ τους σε κάθε σεζόν, ενώ οι πλείστες ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες παρουσιάζουν τις λιγότερες διαφοροποιήσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Μάντσεστερ Σίτι (52 ποδοσφαιριστές), Ρεάλ Μαδρίτης (54 ποδοσφαιριστές) και Μπάγερν Μονάχου (59 ποδοσφαιριστές).

To υψηλότερο μέσο όρο καταγράφει η Παραγουάη με 38,7 ποδοσφαιριστές ανά κλαμπ τη σεζόν, ενώ στην Ευρώπη το ρεκόρ κατέχει η Ρουμανία (30,5 παίκτες ανά κλαμπ τη σεζόν) και η Κροατία (30,2). Η Κύπρος είναι λίγο πιο κάτω με μέσο όρο 27,8 παίκτες ανά ομάδα τη σεζόν.

Το… σαράκι της Ομόνοιας που καταπολεμήθηκε

Σε σωματειακό επίπεδο η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές σε αγώνες πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβρη του 2019 ήταν η Ομόνοια. Οι πράσινοι έκαναν τρόπο ζωής το «ράβε – ξήλωνε» σε κάθε μετεγγραφική περίοδο με αποτέλεσμα να φορέσουν τη φανέλα με το «τριφύλλι» 120 ποδοσφαιριστές.

Το σκηνικό αυτό σταμάτησε το φετινό Καλοκαίρι, αφού μετά από αρκετά χρόνια διατηρήθηκε ο κορμός της ομάδας και αποκτήθηκαν μόνο έξι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, το αρνητικό αυτό στοιχείο εντοπίστηκε εξ αρχής από την Ομάδα Προγραμματισμού της Ομόνοιας και ήταν στις προτεραιότητες του Νεόφυτου Λάρκου η στελέχωση της ομάδας με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που δεν θα είχαν ημερομηνία λήξης την επόμενη μετεγγραφική περίοδο.

Στη δεύτερη θέση με τη συμμετοχή περισσότερων παικτών έρχεται η Νέα Σαλαμίνα (113 παίκτες), ακολουθούν Δόξα (111), ΑΕΛ (110), Ανόρθωση (103), ΑΠΟΕΛ (97) και Απόλλων (96).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ