aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAπόλλων: «Έχουν γνώσιν οι φύλακες»

Aπόλλων: «Έχουν γνώσιν οι φύλακες»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο βαθμός δυσκολίας της μεθαυριανής αναμέτρησης με τον Ερμή στο Τσίρειο θα κριθεί κατά κύριο λόγο από τις δικές του διαθέσεις. Δηλαδή, εάν ο Απόλλων μπει αποφασιστικά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και επιβάλει τους δικούς του «κανόνες», τότε αναμένεται πως εύκολα ή δύσκολα θα βρει τον δρόμο που οδηγεί στη νίκη, ενισχύοντας τη δυναμική του.

Εννοείται πως στην ομάδα της Λεμεσού δεν επαναπαύονται ή αν το προτιμάτε δεν θεωρούν ότι θα κάνουν… περίπατο στο 90λεπτο απέναντι στους «φτεροπόδαρους». Δηλαδή, όπως λέμε, έχουν «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Θα απαιτηθεί η κατάθεση των μέγιστων των δυνατοτήτων και φυσικά, η συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια ώστε να παραβιαστεί όσο γίνεται περισσότερες φορές η αντίπαλη εστία.

Ο Απόλλων μετρά στο απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών. Σε τέσσερα παιχνίδια κέρδισε ισάριθμες φορές και φυσικά, θα επιδιώξει το Σάββατο να δώσει συνέχεια σε σερί του, παίρνοντας αυτομάτως επιπρόσθετη ώθηση. Εκτός από την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, απαιτείται και η καλή ανασταλτική συμπεριφορά. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δέχθηκε μόλις ένα γκολ σε 360 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα, κάτι που θέλει να δώσει συνέχεια. Ο προσεχής αντίπαλος χρειάζεται προσοχή γιατί διαθέτει τους παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή ώστε να κάνει τη ζημιά.

Ο Κύπριος προπονητής δεν έχει αποκαλύψει έως τώρα τις προθέσεις του για το αρχικό σχήμα. Αναμένεται πως θα παρατηρηθούν αλλαγές, αλλά με αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει λιγότερες απαιτήσεις. Δεν υπολογίζει στους Έκτορ Γιούστε, Κέβιν Μπρου και Αντριάν Σαρδινέρο ενώ είναι αναγκασμένος να περιμένει τη σημερινή προπόνηση για να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας του Χάμπου Κυριακού. Εκφράζεται η αισιοδοξία πως ο Κύπριος παίκτης θα τεθεί στη διάθεσή του.

Στη μέση είναι κι οι υποχρεώσεις των διεθνών, με τους Φώτη Παπουλή, Μάριο Στυλιανού, Γιώργο Βασιλείου, Αντρέ Σκέμπρι και Μουσταφά Καραγιόλ να επιστρέφουν. Θα αξιολογηθεί η κατάστασή τους και αναλόγως ο Σωφρόνης Αυγουστή θα κρίνει για το πώς θα τους διαχειριστεί, μιας και θα ακολουθήσει το παιχνίδι με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Το εν λόγω 90λεπτο, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, φέρνει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς των φίλων της ομάδας για να το παρακολουθήσουν διά ζώσης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, πέραν των 1.500 να βρεθούν στη Γερμανία και δη στο στάδιο Κομέρζμπανκ Αρένα (γνωστό και ως Βάλντσταντιον).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ