aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ ευλογία και η κατάρα της «Κυρίας»

Η ευλογία και η κατάρα της «Κυρίας»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι είναι ευλογία… Τι καλύτερο από το να σκοράρεις στα τελευταία λεπτά και να κερδίζεις πολύτιμους βαθμούς; Απ’ την άλλη, θα μπορούσε να ‘ναι και… κατάρα. Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της Ανόρθωσης που μετά από κάθε ενενηντάλεπτο (και κάτι ψιλά) θέλουν δύο εικοσιτετράωρα για να… συνέλθουν. Από τους 15 αγώνες της «Κυρίας» οι μισοί περίπου (επτά για την ακρίβεια) είχαν φινάλε θρίλερ.

Έχουμε και λέμε: Κόντρα στην Αλκή στον α’ γύρο, αυτογκόλ ο Στρατηλάτης στο 87’ και 0 – 1. Κόντρα στην ΑΕΚ ισοφάρισε ο Καμαρά στο 92’, σκηνικό που επαναλήφθηκε και κόντρα στην Ομόνοια με γκολ του Ντουγκλάο στο 96’. Στο Δασάκι οι κυανόλευκοι πήραν τη νίκη με γκολ του Σίντενφελντ στο 84’, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα το τρίποντο ήρθε με τον Βίκτορ στο 90’ και προχθές απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα με το γκολ του Αμντουλάγιεφ στο 90’+1.

Η μία οπτική γωνία παραπέμπει σε «παίκτες με ψυχή», σε «παίκτες που δεν τα παρατάνε ποτέ», σε «παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους». Κι έχει δίκαιο ο Ρόνι Λέβι που κατά καιρούς αποθεώνει τους παίκτες του. Υπάρχει, όμως, κι η άλλη οπτική γωνία. Σε όλους -σχεδόν- τους πιο πάνω αγώνες, η Ανόρθωση δεν άξιζε να χάσει. Με αποκορύφωμα, βέβαια τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της. Θα μας βοηθήσουν τα τηλεοπτικά στατιστικά.

Κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα είχε 76% κατοχή της μπάλας (!), 18 τελικές προσπάθειες (έναντι 3) και 12 κερδισμένα κόρνερ (έναντι ενός). Το γεγονός ότι χρειάστηκε το πέναλτι του Βίκτορ (90’) για το τρίποντο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία. Και κτυπητή μάλιστα. Προχθές, η Αλκή ήταν πολύ καλύτερη από τη Νέα Σαλαμίνα. Η εικόνα και οι αριθμοί, ωστόσο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο τέλος αποδόθηκε δικαιοσύνη. 65% η κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους, 17 τελικές προσπάθειες (έναντι 7) και 12 κόρνερ (έναντι 4). Κι επειδή οι ειδικοί λένε, επίσης, ότι οι στατικές φάσεις είναι μία καλή προϋπόθεση για γκολ, προσθέστε και καμιά δεκαριά φάουλ εκτός περιοχής. Στο… περίπου καμιά 30αριά προϋποθέσεις για γκολ σε έναν αγώνα και… περιμένεις τον από μηχανής Αμπντουλάγιεφ να σε λυτρώσει στις καθυστερήσεις.

Κακά τα ψέματα, η «Κυρία» όχι μόνο δεν έχει τον μεγάλο γκολτζή, αλλά το ποσοστό επιτυχίας, ιδιαίτερα των επιθετικών της είναι σε νηπιακό επίπεδο. Οι δε καθαρόαιμοι φορ της, θα βλέπουν στην τηλεόραση τα στιγμιότυπα και δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Ιδιαίτερα ο Αντρέ Άλβες με τις 14 συμμετοχές και 0 γκολ, θα διερωτάται κι ο ίδιος αν είναι ο ίδιος παίκτης που είχε σημειώσει 19 γκολ πριν δύο σεζόν και 16 γκολ πριν πέντε σεζόν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ