aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝέος διεθνής τίτλος για Φώτο Φωτιάδη

Νέος διεθνής τίτλος για Φώτο Φωτιάδη

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Famagusta Tennis Cup TEU14, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου, και τελούσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Tennis Europe). Το πρωτάθλημα ήταν κατηγορίας Grade 3.

Στην κατηγορία Αγοριών ο Φώτος Φωτιάδης εντυπωσίασε για ακόμη μία διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο στο Μονό Αγοριών. Επικράτησε στον τελικό του Αρτούρ Κουκσιάν από την Ρωσία, με 2-0 (6-1, 6-2). Ο Κύπριος αντισφαιριστής κατέκτησε τον τίτλο σημειώνοντας πέντε καθαρές νίκες χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Με τις τελευταίες του επιτυχίες ο Φώτος Φωτιάδης ανέβηκε στην 42η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στην κατηγορία U14 έχοντας 370 βαθμούς. Καλύτερος Κύπριος στην κατηγορία αυτή ο Κωνσταντίνος Κοσιής (28ος, 400 βαθμοί). Πρόκειται για δύο αντισφαιριστές που έχουν όλες τις προοπτικές για να φτάσουν ψηλά στον διεθνή χώρο.

Σημαντική ήταν και η επιτυχία των Ξενοφώντα Νεοφύτου και Παύλου Παρσών που κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό του Διπλού σημειώνοντας τρεις διαδοχικές νίκες επί αντιπάλων από την Ρωσία, την Γερμανία και την Αυστρία. O τελικός δεν διεξήχθη ύστερα από το walkover των Ούγγρων Ντέλλι και Παλ.

Οι κατηγορίες κοριτσιών εξελίχθηκαν σε Ρωσική υπόθεση. Νικήτρια στο Μονό η Ξένια Ζαΐτσεβα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο και στο Διπλό με παρτενέρ την Γιαροσλάβα Μπαρτάσεβιτς. Χορηγοί του πρωταθλήματος ήταν οι Deloitte, Lordos & Kassinos Ltd, και Bank of Cyprus. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 106 αντισφαιριστές (59 Αγόρια, 47 Κορίτσια) από 21 χώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ