Στενός κορσές στο ΓΣΠ


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ΓΣΠ δεν είναι και το πιο φιλόξενο -αγωνιστικά ομιλούντες- γήπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος, από τη στιγμή που το χρησιμοποιούν ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Γι’ αυτό και είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να δημιουργήσει θετική παράδοση εκεί.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για κάποιαν από τις μικρομεσαίες, η οποία κατά κανόνα έχει πρώτιστο στόχο τη σωτηρία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό για τη Δόξα, η οποία σήμερα θα φιλοξενηθεί από το «τριφύλλι», το γεγονός ότι έχει αποσπάσει τέσσερα θετικά αποτελέσματα την προηγούμενη τριετία στην έδρα των δύο μεγάλων πρωτευουσιάνων.

CYTAVISION - Live Sports

Κατ’ αρχάς, δεν ηττήθηκε σε καμία από τις δύο επισκέψεις της κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Πριν από έναν χρόνο και δύο ημέρες, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, απέσπασε 1-1 από την Ομόνοια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Δράστης ο Λεάντρο ντα Σίλβα στο 90’+5.

Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, όμως, το τέλος ήταν ακόμη καλύτερο για τους Κατωκοπίτες. Πάλι στο 5ο λεπτό της καθυστέρησης ο Παουλίνιο ευστόχησε σε πέναλτι και χάρισε τη νίκη στη Δόξα με 2-1, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Πριν από την περασμένη σεζόν η προσφυγική ομάδα πήρε και δύο ισοπαλίες στην έδρα των Λευκωσιατών. Και τις δύο φορές δίχως τέρματα, μία με την Ομόνοια (2013-14) και μία με τον ΑΠΟΕΛ (2014-15).

Σήμερα λοιπόν η Δόξα θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί της στο ΓΣΠ. Εξασφαλίζοντας άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το γήπεδο, που -αν έρθει- θα είναι παραλλήλως και το πρώτο βαθμολογικό όφελος στο τρέχον πρωτάθλημα.