aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάνω ράφι, κάτω ράφι, το γήπεδο θα «μιλήσει

Πάνω ράφι, κάτω ράφι, το γήπεδο θα «μιλήσει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την έκφραση «ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι», τη χρησιμοποιούμε πολύ κάθε καλοκαίρι, σε κάθε μετεγγραφική περίοδο. Η συγκεκριμένη αναφορά έχει να κάνει για ποδοσφαιριστές που έχουν καλό βιογραφικό, παίζουν σε προηγμένο πρωτάθλημα και είναι λογικό να έχουν ψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις. Σαφώς και τέτοιες επιλογές είναι πιθανότερο να ανεβάσουν το επίπεδο μιας ομάδας. Θεωρητικά πάντα. Είτε από το πάνω είτε από το κάτω ράφι προέρχονται οι ποδοσφαιριστές, το γήπεδο θα «μιλήσει».

Παρόλο που συνηθίζεται να το λέμε, ό,τι πληρώσεις παίρνεις και πάλι είναι σχετικό. Γιατί είναι αρκετά τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που ήλθαν ως ηχηρό όνομα και με τυμπανοκρουσίες αλλά δεν πρόσφεραν. Αντιθέτως, είναι κι αυτοί που ήλθαν ως άγνωστοι, με πολύ χαμηλότερο κασέ και αποδείχθηκαν λίρα εκατό.

Παρόλο που κάποιες ομάδες άρχισαν ήδη προπονήσεις, αφού η Ευρώπη τις καλεί, βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και της μετεγγραφικής περιόδου. Όλες οι ομάδες στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή ποιοτική ενίσχυση, θέλοντας να παρουσιάσουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να ανταποκριθούν στους στόχους τους. Η κάθε μια με τις δυνατότητές της. Το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που διακρίνουμε μέχρι στιγμής είναι ότι, οι μετεγγραφές είναι αραιές και χωρίς τα μεγάλα λόγια. Παρατηρείται μεγάλη υπομονή, ιδιαίτερα από τους συλλόγους που έχουν ψηλές βλέψεις, θέλοντας να εντάξουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που έχουν ως προτεραιότητα. Αυτό επιβάλλει λεπτούς χειρισμούς, σωστή διαπραγμάτευση. Παράλληλα, όσο κυλά η μετεγγραφική περίοδος και ποδοσφαιριστές δεν βρίσκουν αυτά που ζητούν, είναι λογικό να αρχίσουν να ρίχνουν το κασέ τους. Αυτό θα διευκολύνει ομάδες να πάρουν καλούς ποδοσφαιριστές, μέσα στις δικές τους δυνατότητες.

Είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο δρόμος είναι μακρύς αφού το πρωτάθλημα αρχίζει στις 25 Αυγούστου. Ακόμη και οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είμαι σίγουρος βάσει του τι έχει διδάξει το παρελθόν ότι, θα υλοποιήσουν μετεγγραφές μέχρι και την τελευταία στιγμή της μετεγγραφικής περιόδου. Η ευρωπαϊκή πορεία να κρίνει κάποιες μετεγγραφές. Και μια επισήμανση: προσοχή στις… πατάτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ