aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΒρήκε τον αντικαταστάτη του Βίκτορ η Ντεπορτίβο λα Κορούνια

Βρήκε τον αντικαταστάτη του Βίκτορ η Ντεπορτίβο λα Κορούνια

Αν και κινδύνεψε με υποβιβασμό στις τελευταίες «στροφές» του πρωταθλήματος, η Ντεπορτίβο λα Κορούνια κατάφερε να παραμείνει στη Primera Division και πλέον ξεκινά το σχεδιασμό της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ένα φλέγον ζήτημα το οποίο έπρεπε άμεσα να «κλείσει», ήταν η εύρεση του προπονητή που θα αντικαταστήσει τον απολυθέντα Βίκτορ Σάντσεθ (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και βοηθός του Μίτσελ στη θητεία του στον Ολυμπιακό) και θα καθοδηγήσει την ομάδα του χρόνου.

Αυτός βρέθηκε και πρόκειται για τον Γκάιθκα Γκαριτάνο, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, παρουσιάστηκε επίσημα από την «Ντέπορ» και ευχαρίστησε τη διοίκηση για την ευκαιρία που του δίνεται.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ντεπορτίβο για την ευκαιρία αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος και ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή την υπέροχη πόλη και σε έναν σύλλογο όπως η Ντεπορτίβο. Ελπίζω αυτή να είναι η αρχή μιας καλής και πετυχημένης θητείας», δήλωσε.

«Έχω συμβόλαιο για έναν χρόνο οπότε πρέπει να αποδεικνύω μέρα με τη μέρα πως διαθέτω τις ικανότητες να βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει η ένταση στο παιχνίδι, η πίεση ψηλά, οι γρήγορες αντεπιθέσεις και η προσήλωση στις στατικές φάσεις. Μάλλον όλοι θέλουν να παίζουν όπως η Μπαρσελόνα», πρόσθεσε.

Ο Γκαριτάνο, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους Πάτσι Φερέιρα και Χοσέ Λουίς Ριμπέρα, κάθισε την τριετία 2012-2015 στον πάγκο της Εϊμπάρ (57 νίκες, 37 ισοπαλίες, 41 ήττες σε 135 ματς) και από τον Ιούλιο του 2015 ως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους σε αυτό της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Η Ντεπορτίβο λα Κορούνια τερμάτισε φέτος στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας -μαζί με την τελευταία Λεβάντε- τις λιγότερες νίκες (8), τις περισσότερες ισοπαλίες (18) και τις λιγότερες ήττες από την 5η θέση και κάτω (12).

Οι Γαλιθιανοί έχουν αποκτήσει ήδη τους Εμρέ Κόλακ (25 ετών, επιθετικό χαφ) και Μπρούνο Γκάμα (28 ετών, αριστερό εξτρέμ), ενώ από τους δανεισμούς τους έχουν επιστρέψει οι Πάμπλο Ινσούα, Μπίτσο, Λουίς Φερνάντες, Σαούλ Γκαρσία και Αλβάρο Κεϊχέιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ