aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνόρθωση – ΑΕΛ 2-0: Καρέ νικών της «Κυρίας» με γαλαζοκίτρινο πονοκέφαλο (vid)

Ανόρθωση – ΑΕΛ 2-0: Καρέ νικών της «Κυρίας» με γαλαζοκίτρινο πονοκέφαλο (vid)

Την έβδομη νίκη της στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και τέταρτη συνεχόμενη πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 11η αγωνιστική των πλέι άουτ και για πρώτη φορά στη σεζόν συμπλήρωσε καρέ επιτυχιών. Για την ακρίβεια, είναι η καλύτερη επίδοση των κυανόλευκων από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα.

Φερέιρα στο 57’ και Xριστοφή στο 90’+2 πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, η οποία έφθασε στους 57 βαθμούς και πολύ δύσκολα δεν θα καταλάβει την πρωτιά στον β’ όμιλο του πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο κατέγραψε μόλις μία τελική προσπάθεια.

Η είσοδος των Τεχέρα, Χριστοφή και Αντωνίου στο ημίχρονο μεταμόρφωσαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι έξι στον στόχο. Πέτυχαν δύο τέρματα και κάλλιστα θα μπορούσαν να σημειώσουν ακόμα περισσότερα. Ο Φερέιρα με κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα του Σαμπό και κεφαλιά – πάσα του Χριστοφή έδωσε προβάδισμα στην «Κυρία», ενώ ο έμπειρος επιθετικός με δυνατό σουτ (μετά από πάσα του Νινγκά) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη και κυρίως δίχως αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με την Ανόρθωση, η ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους ήταν αγνώριστη στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε μόλις μία τελική προσπάθεια (κι αυτή εκτός στόχου). Πολύ περισσότερο και από την ήττα στην ΑΕΛ πονοκεφαλιάζουν για τους τραυματισμούς των Χριστόφορου Φραντζή και Μπεραχίνο. Ο Κύπριος πολυθεσίτης αποχώρησε στο 65’ με πρόβλημα στον αστράγαλο, του έγινε παγοθεραπεία και η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά τον Μπεραχίνο, λίγο πριν το τέλος του ματς ένιωσε ενοχλήσεις και έκατσε στον πάγκο, με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες. Στη 10η θέση με 45 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα της Λεμεσού που παίζει ολόκληρη τη χρονιά στον μεγάλο τελικό κυπέλλου της 24ης Μαΐου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαΐλοβιτς): Μιχαήλ, Ιωάννου (46′ Αντωνίου), Μπαϊσίνιο, Κορρέα (46′ Τεχέρα), Κορέια, Αρτυματάς, Σάμπο, Φερέιρα (84′ Νινγκά), Παρούτης (46′ Χριστοφή), Γκερέρο, Μραζ (70′ Aντονίν).

ΑΕΛ (Χρίστος Χαραλάμπους): Μούριελ, Φραντζής (65′ Παντελή), Τεϊσέιρα, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Ζντραφσκόσκι, Μεντόγεβιτς (46′ Παπαφώτης), Ανδρέου (78′ Koλιάς), Μακρής, Μεντόσα (60′ Mιραλάς), Μιλιντσεάνου (60′ Μπεραχίνο).

Σκόρερ: Φερέιρα 57′, Xριστοφή 90’+2 / –

Κίτρινες: Κορρέα / Ντζάλμα, Ζντραφσκόσκι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

Α’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος

Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ