aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΕΝΠ: Ένα παιχνίδι-μία σεζόν!

ΕΝΠ: Ένα παιχνίδι-μία σεζόν!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου μπήκε από χθες σε εβδομάδα… τελικού παραμονής. Το ερχόμενο Σάββατο (19:00) θα υποδεχτεί την Αλκή στο «Τάσος Μάρκου» και χρειάζεται τη νίκη για να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία, με την ελπίδα όμως ότι παραλλήλως δεν θα ισχύσει το κάπως απομακρυσμένο σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας (ΕΝΠ, Δόξα, Αλκή, Πάφος FC).

Με την προψεσινή νίκη της στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα, αφού νίκησαν επίσης η Δόξα (τον Ερμή με 1-0) και η Αλκή (την Ανόρθωση με 1-0). Έτσι, παρέμεινε στην ανεπιθύμητη προτελευταία θέση, αν και ισοβαθμεί με τη Δόξα στους 32 βαθμούς (οι πράσινοι υπερτερούν επειδή στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν καλύτερα αποτελέσματα). Το τρίποντο όμως έδωσε το δικαίωμα στους βυσσινί να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Φιλοξενώντας λοιπόν το Σάββατο την «Αθάνατη», η οποία έχει 35 βαθμούς θέλουν να νικήσουν, να ισοβαθμήσουν με την προσεχή αντίπαλό τους και να ελπίζουν πως αυτό θα αρκεί για την παραμονή τους. Μοναδικός τρόπος να μην είναι αρκετό το τρίποντο για τη σωτηρία τους είναι να ηττηθεί η Πάφος FC από τον Ερμή και παραλλήλως να νικήσει η Δόξα την Ανόρθωση. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα υποβιβαστούν, καθώς θα ισχύσει τετραπλή ισοβαθμία στους 35 βαθμούς και θα μειονεκτούν στα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το ενδεχόμενο μη νίκη της Δόξας απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου. Αν ηττηθούν οι πράσινοι, με ισοπαλία θα σωθεί η Ένωση, ενώ θα χρειαστεί το τρίποντο σε ενδεχόμενη ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Το βέβαιο, η ομάδα του Παραλιμνίου θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς, ώστε να μη βασίζεται σε «δώρο» από την Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ