aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΨάλτης στο Goal.com.cy: «Θέλω να πάω σε μεγάλη ομάδα, όνειρο η Εθνική»

Ψάλτης στο Goal.com.cy: «Θέλω να πάω σε μεγάλη ομάδα, όνειρο η Εθνική»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ήταν από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος. Γρήγορος, έξυπνος και σταθερός κέρδισε από την αρχή μία θέση στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού κρατώντας την με το σπαθί του καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τον Πάρη Ψάλτη, ο οποίος κέρδισε την εκτίμηση του Πάμπου Χριστοδούλου κι’ αυτός τον δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό.

Είναι αδιαμφισβήτητα από τους ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, καθώς ο 23χρονος απέδειξε κατά τη φετινή σεζόν πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει το κυπριακό πρωτάθλημα και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του «τακτακαλά», κατέγραψε 22 εμφανίσεις (21 στην ενδεκάδα και μία ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα με αποκορύφωμα τις αναμετρήσεις με τους δύο πρωτοπόρους (Ομόνοια, Ανόρθωση) εκεί όπου ήταν εντυπωσιακός.

Ο Ψάλτης, μίλησε στην ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy και αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν και την πορεία του Ολυμπιακού, υπογράμμισε πως γυμνάζεται στο σπίτι και περιμένει την επιστροφή του στα γήπεδα, ενώ τόνισε πως το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα, δεν δίστασε να σχολιάσει το μέλλον, αποκαλύπτοντας τον μεγάλο του στόχο.

– Η σεζόν εξελισσόταν αρκετά καλά για σένα αλλά και τον Ολυμπιακό, αλλά ο κορωνοϊός σταμάτησε τις προσπάθειες σας.

«Νιώθω ότι έκανα καλή σεζόν φέτος. Δυστυχώς ήρθε αυτό το θέμα που μας κρατά όλους σπίτι, αλλά η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Πρέπει να περιμένουμε να περάσει ο ιός, να είμαστε υγιείς και η επιστροφή στα γήπεδα θα γίνει».

– Πόσο δύσκολο είναι για ένα ποδοσφαιριστή να γυμνάζεται στο σπίτι;

«Είμαστε επαγγελματίες και έχουμε καθήκον να δουλεύουμε στο σπίτι. Προσωπικά, δουλεύω καθημερινά, τρέξιμο κάποια βάρη και ασκήσεις με μπάλα. Έχω σπίτι τα απαραίτητα και μπορώ να δουλέψω. Έχουμε καθήκον να είμαστε έτοιμοι μόλις επιστρέψουμε, είναι η δουλειά μας και πρέπει να προσέχουμε τα πάντα. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολη η επιστροφή στα γήπεδα και θα θέλουμε τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες προπονήσεων για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε. Βέβαια αυτή είναι η άποψη μου δεν είμαι ειδικός. Πρέπει όμως το πρωτάθλημα να παιχτεί στο γήπεδο και να τελειώσει και όχι να σταματήσει όπως είπαν κάποιοι».

– Ο Ολυμπιακός φέτος πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και έφθασε κοντά στην πρώτη εξάδα, αλλά στο τέλος στοίχησαν κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

«Το παραδέχθηκε ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός έχει μία εξαιρετική ομάδα. Ήμασταν κοντά στην εξάδα, αλλά κάποια παιχνίδια και κάποιες λεπτομέρειες μας στοίχησαν. Είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία, εκεί που ανήκουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούμε».

– Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το κλειδί στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού;

«Στον Ολυμπιακό έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας. Είναι το κλειδί μας, μαζί με τον πρόεδρο και όλους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από όλους και δεν έχουμε κανένα παράπονο. Το προπονητικό τιμ, οι γυμναστές, οι αναλυτές και γενικότερα όλοι στον Ολυμπιακού δουλεύουν σε επαγγελματικά επίπεδα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

– Ποια είναι η σχέση σου με τον Πάμπο Χριστοδούλου και τον Χριστόφορο Τορναρίτη;

«Ο προπονητής μου προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ. Είναι εξαιρετικός προπονητής και το ξέρουν όλοι. Μας ετοιμάζει κάθε φορά για το επόμενο παιχνίδι και τακτικά και ψυχολογικά. Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που με βοήθησε για τη φετινή μου πορεία. Ο πρόεδρος ότι θέλουμε μας το παρέχει. Έχουμε εξαιρετική σχέση».

– Ποίοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Στόχος μου να δουλεύω καθημερινά και να φτάσω στο κορυφαίο μου επίπεδο. Έχω ως στόχο να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα ακόμα και στο εξωτερικό. Επίσης, ο πιο ψηλός μου στόχος είναι η Εθνική Κύπρου».

– Έχεις δεχθεί προσέγγιση από κάποιον της Εθνικής;

«Δεν έχω δεχθεί προσέγγιση από την Εθνική».

– Δέχθηκες κάποια κρούση ή ενδιαφέρον από άλλη ομάδα;

«Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν έχω δεχθεί κάποια κρούση. Δεν έφθασε κάτι στα αυτιά μου και δεν ξέρω για ενδιαφέρον άλλων ομάδων».

– Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα για υγεία και επιστροφή το συντομότερο στα γήπεδα.

«Εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος του εαυτού και της οικογένειας του, πρέπει να προσέχουμε τα άτομα μας και με το καλό να επιστρέψουμε στα γήπεδα για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ