aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΗ συγκλονιστική «μάχη» ανόδου

Η συγκλονιστική «μάχη» ανόδου

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος στη Β’ Κατηγορία και όλα είναι πιθανά για τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στα «σαλόνια», αλλά και για τον πρωταθλητή.

Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2023-24 και η «μάχη» για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στα «σαλόνια» είναι απρόβλεπτη, με τέσσερις ομάδες να τις διεκδικούν. Το ίδιο ισχύει και για τον πρωταθλητή, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Τις τέσσερις ομάδες χωρίζει απόσταση έξι βαθμών (βλέπε βαθμολογία), με κάποιες να έχουν προβάδισμα βάσει των σημερινών βαθμολογικών δεδομένων. Σύμφωνα με τι έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα, όλα είναι πιθανά, από τη στιγμή που έχουν να δώσουν και μεταξύ τους ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Οι ομάδες του Παραλιμνίου και της Ομόνοιας 29ης Μαΐου (από 50 βαθμούς), είναι σε περίοπτη θέση έναντι των Ομόνοιας Αραδίππου (46 βαθμούς) και Ολυμπιακού (44 βαθμούς), που ακολουθούν. Φάνηκε στην έως τώρα πορεία του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ότι τα πάντα είναι σε λεπτές ισορροπίες και οι ομάδες που θα κάνουν τα λιγότερα λάθη, που θα έχουν τις μικρότερες απώλειες βαθμών, θα είναι κι αυτές που θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου.

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου είναι για πρώτη φορά τόσο κοντά σε παρθενική άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Ισοβαθμεί με την ομάδα του Παραλιμνίου στην κορυφή έχοντας από 50 βαθμούς, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Μαθηματικές πιθανότητες διατηρεί και η ομάδα της ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα, που είναι στο -8 από την τρίτη προνομιούχο θέση.

Η συνέχεια, λοιπόν, προμηνύεται απρόβλεπτη και ενδιαφέρουσα. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές θα έχουμε οκτώ ντέρμπι, τα πέντε μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων, ενώ και οι «μάχες» απέναντι στην ΕΝΥ Διγενής θεωρούνται δύσκολες. Έχουμε και λέμε: τη 10η αγωνιστική θα αναμετρηθούν Παραλίμνι – Ομόνοια Αραδίππου, ενώ την 11η θα γίνουν τα ντέρμπι Ομόνοια 29Μ – Παραλίμνι και Ομόνοια Αρ. – Ολυμπιακός.

Τη 12η θα συγκρουστούν Ολυμπιακός – Ομόνοια 29Μ και Παραλίμνι – ΕΝΥ Διγενής, τη 13η ΕΝΥ Διγενής – Ολυμπιακός και Ομόνοια 29Μ – Ομόνοια Αρ. και την 14η και τελευταία αγωνιστική ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ομόνοια Αρ. – ΕΝΥ Διγενής. Χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα παιχνίδια των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο θα είναι εύκολα, έστω κι αν οι αντίπαλοί τους δεν θα έχουν βαθμολογικό κίνητρο.

Για άλλη μια σεζόν, λοιπόν, το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας κεντρίζει το ενδιαφέρον και η «μάχη» της ανόδου είναι συγκλονιστική, διατηρώντας το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους. Οι ομάδες είναι έτοιμες να δώσουν την τελική «μάχη» για να πετύχουν το στόχο τους. Έφθασαν μια ανάσα από την πηγή και θέλουν να ξεδιψάσουν.

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ