aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔιέσυρε τη Δόξα ο Ολυμπιακός με μισή ντουζίνα γκολ! (vid & pics)

Διέσυρε τη Δόξα ο Ολυμπιακός με μισή ντουζίνα γκολ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η τεράστια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ με 2-0 στην προηγούμενη αγωνιστική δεν ήταν απλώς ένα «πυροτέχνημα». Ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη Δόξα να τον… προσγειώσει ανώμαλα και στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στο Μακάρειο, «πάτησε» την ομάδα της Κατωκοπιάς κερδίζοντας την με 6-2, με τον Αγιτέ να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι με πλούσιο θέαμα με πολλά γκολ και ανατροπές, αφού μέχρι το 65’ που διαμορφώθηκε το 2-2 και προτού ο Ολυμπιακός πετύχει άλλα τέσσερα γκολ και κάνει μία χαψιά τη Δόξα, το ματς έμοιαζε με «α-μπε-μπα-μπλομ». Αυτή ήταν η 5η σερί αναμέτρηση στην οποία παρέμεινε αήττητος ο Ολυμπιακός που πλέον είναι στην 6η θέση (ανέβηκε δύο σκαλοπάτια) με 15 πόντους, ενώ η Δόξα παρέμεινε τελευταία με έξι βαθμούς και ο κατήφορος συνεχίζεται για την πολύ τραγική φέτος ομάδα της Κατωκοπιάς.

Με το «καλημέρα», η Δόξα άνοιξε το σκορ με τον Χαραλάμπους ο οποίος αξιοποίησε διπλή αδράνεια του Μπάιζα στο 2’ έπειτα από σέντρα του Ασαμόα που κατέληξε στο δοκάρι και από κοντά με σουτ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Δεν πρόλαβαν να χαρούν όμως για πολύ οι τυπικά γηπεδούχοι, καθότι οι μαυροπράσινοι επανέφεραν την… ισορροπία, ελάχιστα λεπτά μετά. Πως; Ο Μπιλάλ με ωραίο τακουνάκι έδωσε στον Ντουβεντρού κι αυτός παράλληλα στην περιοχή βρήκε τον Ζαχαρίου με τον Κύπριο μέσο με σουτ από κοντά να φέρνει το ματς στα ίσα στο 6’ (1-1)

Αμφότεροι οι «μονομάχοι» των χαμηλών στρωμάτων, είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια για ένα γκολ που τα έδινε προβάδισμα, αλλά η αστοχία τους δεν το επέτρεψε. Για τη Δόξα μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Ίταλο (δοκάρι στο 17’) και Χαραλάμπους (στο 18’ σουτ κι εξαιρετική απόκρουση από τον Μπάιζα), ενώ για τους τυπικά φιλοξενούμενους ο Αγιτέ (14’) είδε την μπάλα να περνάει μόλις έξω σε ένα πολύ καλό σουτ που είχε για να σκοράρει.

Στη συνέχεια μειώθηκε πάρα πολύ ο ρυθμός του αγώνα με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τους χώρους για να απειλήσουν αλλά να μην μπορούν εξ αιτίας και των πολλών μαρκαρισμάτων και φάουλ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, έδειξαν να προσέχουν περισσότερο την αμυντική τους λειτουργία.

Στην επανάληψη, οι μαυροπράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στα αρχικά στάδια κι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο 56’ όταν ο Σωτηρίου με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Κίκο, έφερε τα κάτω-πάνω διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-1. Το γκολ του Σωτηρίου, ήχησε σαν καμπανάκι για τη Δόξα, που δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να χαρεί το γκολ του, αφού ο Παπαφώτης στο 63’ με ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής, ισοφάρισε σε 2-2.

Το «μία σου και μία μου», δεν έμελλε να σταματήσει στο 2-2, καθότι στην αμέσως επόμενη φάση και σε διάστημα λιγότερο από δύο λεπτά (65’), ο Αγιτέ με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Μπιλάλ, έκανε το 3-2 για τον Ολυμπιακό. Η Δόξα δεν αντέδρασε, ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει τέσσερα τα γκολ του. Στο 76’ ο Α. Παχίπης τράνταξε το δοκάρι μετά από βολέ εκτός περιοχής και δεν βρήκε στόχο, όμως, τα κατάφερε ο Αγιτέ στο 81’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (4-2) που κέρδισαν οι μαυροπράσινοι από χέρι του Μουχτάρη στο 80’, μετά από προσπάθεια του φορ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν σταμάτησε στα τέσσερα. Ο Αγιτέ στο 86’ πέτυχε χατ-τρικ με πλασέ μετά από γύρισμα του Κα από τα αριστερά, ενώ ο Κίκο με εύστοχη κι άπιαστη εκτέλεση πέναλτι στο 89’ (ο Μουκτάρης ανέτρεψε τον Ροτζέριο στο 88’), έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού διαμορφώνοντας το τελικό 6-2.

Δόξα (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Γκρέμσλ, Τραϊτσέφσκι (46′ Ζε βαλέντε), Μουκτάρης, Ντερβίτ, Μ. Χριστοφή (62′ Μιντίκκης), Μέσκα, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Χαραλάμπους (73′ Α. Μιχαήλ), Παπαφώτης, Ίταλο.

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σαμπίνια, Σωτηρίου, Κίκο, Ζαχαρίου (84′ Κα), Ακόστα (75′ Α. Παχίπης), Βινίσιους, Ντουβεντρού, Μπιλάλ (87′ Ροτζέριο), Αγιτέ.

Στάδιο: Μακάρειο.

Σκόρερ: 2′ Χαραλάμπους, 63′ Παπαφώτης / 6′ Ζαχαρίου, 56′ Σωτηρίου, 65′, 81′, 86′ Αγιτέ, 89′ Κίκο.

Κίτρινες: 34′ Τραϊτσέφσκι, 38′ Ασαμόα / 89′ Κίκο.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φελλάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ