aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Φερέγγυοι άνθρωποι στην Ομόνοια Αραδίππου, θα πάρεις τα χρήματά σου»

«Φερέγγυοι άνθρωποι στην Ομόνοια Αραδίππου, θα πάρεις τα χρήματά σου»

Πλέον, τα τελευταία τρία χρόνια έχει «ριζώσει» στην Κύπρο. Δεν λέει να φύγει. Πλέον είναι και η γυναίκα του στην Κύπρο. «Πήγα για κάτι διαφορετικό. Δεν είχα επιλογές στην Ελλάδα. Δεν ήθελα να παίξω στη Γ’ Εθνική. Ετσι, αποφάσισα να πάω στην Κύπρο και μου βγήκε», υποστήριξε με νόημα ο Βαγγέλης Τσιάμης.

Οταν άφησε την Ενωση Αποστόλου Παύλου για τα επαγγελματικά Πρωταθλήματα δεν ήταν και πολύ μικρός. Καταρχάς, στα 21 του επέλεξε να παίξει στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, με την οποία έκανε μία πρώτη εξαιρετική χρονιά. Επαιζε ως πλάγιος αμυντικός και στις δύο πτέρυγες. Τη δεύτερη σεζόν, όμως, είχε μικρή παρουσία, λόγω προβλήματος στη μέση. Παράλληλα, η Αναγέννηση υποβιβάστηκε.

Συνέχισε στη Βέροια, όταν και κατέγραψε τη μοναδική του εμφάνιση στη Super League (είχε και μία στο Κύπελλο). «Δεν μπόρεσα να παίξω στη Βέροια. Πήγα τον καιρό, κατά την οποία έγινε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Τότε, είχαν έρθει πολλοί παίκτες και κυρίως Ισπανοί. Δεν υπήρχε χώρος στην ομάδα», είπε αρχικά μέσω της «Μetrosport».

«Δεν εκτιμούνται αυτά – Γι’ αυτό έφυγα»

Μετά; Πήγε στον Αχαρναϊκό. Δεν έμεινε για πολύ. Εμεινε για ένα εξάμηνο χωρίς ομάδα και μετά πήγε στη Ζάκυνθο. «Σώσαμε την ομάδα αγωνιστικά, αλλά υποβιβάστηκε, μέσω δικαστηρίων. Ακόμη και με -12, με τους οποίους μας είχαν τιμωρήσει, πέσαμε εντέλει μόλις για έναν βαθμό. Ταυτόχρονα, έγινε ανάκληση δελτίων μέσα στη χρονιά. Για πέντε ματς ήμασταν εκτός, εγώ και δύο ακόμη παιδιά, που είχαμε πάει τον Γενάρη», θυμάται ο Τσιάμης.

«Δουλειά και προπόνηση»

Από το καλοκαίρι του 2016 ως τον Φεβρουάριο του 2018 κατέγραψε ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων στην Κύπρο. Πήγε στη Β’ κατηγορία, όπου έκανε αρχικά στην ΠΑΕΕ Κερύνειας 26 στα 26 παιχνίδια (όλα ενενηντάλεπτα, με τρεις μόνο κίτρινες). Ακολούθησε η Ομόνοια Αραδίπου, στην οποία συνέχισε το σερί. Επαιξε από το καλοκαίρι του 2016 ως τον Φεβρουάριο του 2018 (22 ενενηντάλεπτα) 43 διαδοχικά παιχνίδια Πρωταθλήματος. Το σερί διεκόπη, λόγω καρτών!

«Πήγα παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν είχα τραυματισμούς. Συν τοις άλλοις, ήμουν προσεκτικός. Δουλειά και προπόνηση. Ετσι, μάθαμε. Μάλλον, όμως, στην Ελλάδα δεν εκτιμούνται αυτά τα πράγματα. Βλέπω παιδιά, ακόμη και στη Γ’ Εθνική, η οποία ήταν ερασιτεχνική πέρσι, ότι ήταν πολλοί επαγγελματίες, με την έννοια του να λειτουργούν επαγγελματικά.

Βλέπω, όμως, ότι δεν προωθούνται παιδιά, τα οποία αξίζουν. Γι’ αυτό και πολλοί φεύγουν εκτός Ελλάδας. Δεν τους γνωρίζω, αλλά βλέπω και διαβάζω ότι αποχωρούν αρκετοί για να βρεθούν εκτός. Για παράδειγμα, βλέπω παιδιά, τα οποία πλέον πηγαίνουν στην Αλβανία. Παλιότερα δεν το σκεφτόσουν αυτό…», σχολίασε στη «Metrosport».

«Φερέγγυοι άνθρωποι – Θα πάρεις τα χρήματά σου»

Φέτος, έπαιξε 29 στα 30 παιχνίδια εκ νέου στην Ομόνοια Αραδίππου. Πάει για τέταρτη χρόνια στην Κύπρο, αφού επέκτεινε τη συνεργασία του. «Το επίπεδο κάθε χρόνο ανεβαίνει. Η κατάσταση διαφοροποιείται. Οι άνθρωποι είναι φερέγγυοι. Θα πάρεις τα χρήματά σου. Λίγα ή πολλά; Θα τα πάρεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αρχίζουν να λειτουργούν κάθε χρόνο όλο και πιο επαγγελματικά. Δεν είναι στο σύνολό του, υπάρχουν ομάδες και… ομάδες, ωστόσο προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα».

«Τους δίνουν ευκαιρίες»

Τί λέει για την Ομόνοια Αραδίππου; Ποιες είναι οι εντυπώσεις του; «Εμείς έχουμε προπονητικό κέντρο, έχουμε το Στάδιο, οι ακαδημίες είναι οι καλύτερες στη Β’ κατηγορία και από τις καλύτερες στην Κύπρο. Αλλωστε, η Κ16 πήρε το Πρωτάθλημα. Στην πρώτη ομάδα; Εχουμε τουλάχιστον 4-5 παιδιά. Τους δίνουν ευκαιρίες. Ακόμη και 15-16 χρονών έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Οχι σε όλα τα ματς, αλλά τουλάχιστον έπαιξαν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ