aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΟι εκλεκτοί της Β’ Κατηγορίας!

Οι εκλεκτοί της Β’ Κατηγορίας!

Σε μία όμορφη εκδήλωση, γεμάτη πλούσια συναισθήματα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, βράβευσε τους πρωταγωνιστές της Β’ Κατηγορίας. Τα «PASP BEST 11 B’ DIVISION 2022/23» έχουν καταστεί θεσμός αφού στόχος του ΠΑ.Σ.Π. κάθε χρόνο είναι να ανταμείβει την αθλητική αριστεία σε ένα πρωτάθλημα που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και γι’ αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Την εκδήλωση μετέδωσε σήμερα το Digital TV μέσω της εκπομπής «Στην Κερκίδα» με παρουσιαστή τον Πάνο Λάρκο. Στο στούντιο ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης ο οποίος εξήρε τη σημασία των βραβείων της Β΄ Κατηγορίας, ενώ στάθηκε στο γεγονός της διάκρισης αρκετών Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

Μέσα από έναν δύσκολο μαραθώνιο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και την ολοκλήρωσή του, τα βραβεία απέκτησαν πιο βαρύνουσα σημασία αφού υπήρξε έντονος συναγωνισμός. Οι προβολείς αναμφισβήτητα έπεσαν πάνω στους έντεκα κορυφαίους πρωταγωνιστές, οι οποίοι βραβεύτηκαν επάξια για την προσπάθειά τους αφού αυτή αναγνωρίστηκε από τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Στην κορυφαία ενδεκάδα, συμπεριλαμβάνονται τρεις ποδοσφαιριστές του πρωταθλητή Οθέλλου, από δύο έχουν η Ομόνοια 29ης Μαΐου, η ΑΕΖ και ο Εθνικός και από έναν η Πέγεια 2014 και η Ομόνοια Αραδίππου. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που απορρέει μέσα από την κορυφαία ενδεκάδα είναι ότι σε αυτή υπάρχουν εφτά Κύπριοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία των ομάδων τους.

Σε σύστημα 4-3-3, ο Μιχάλης Παπαστυλιανού (Ομόνοια 29ης Μαΐου) βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ, αριστερός οπισθοφύλακας είναι ο Σωτήρης Φιάκας (Οθέλλος), δεξιός ο Μάριος Περατικός (Εθνικός Άχνας), ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνθέτουν οι Ανδρέας Φραγκέσκου (ΑΕΖ) και Κωνσταντίνος Καστάνας (Οθέλλος). Στη μεσαία γραμμή, πήραν θέση οι Αδάμος Ανδρέου (Ομόνοια 29ης Μαΐου) και Curtis Yebli (ΑΕΖ), πιο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή είναι ο Habib Oueslati (Πέγεια 2014), ενώ τον επιθετικό Marijan Suto (Οθέλλος), πλαισιώνουν από αριστερά ο Σέργιος Αβραάμ (Ομόνοια Αρ.) και από δεξιά ο Vander Vieira (Εθνικός Άχνας).

Τη διαφορά έκανε ο Suto

Ο 26χρονος επιθετικός του Οθέλλου Marijan Suto ήταν ο MVP του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-23! Ο 26χρονος Κροάτης επιθετικός πέτυχε 11 γκολ και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό για να φθάσει η ομάδα του στον τίτλο και στο εισιτήριο ανόδου. Ο Suto… ανέβηκε στην κορυφή χάρη στις συνολικές ψήφους των ποδοσφαιριστών. Η ανακοίνωση του νικητή έγινε από τον Ευτύχιο Κωμιάτη, area manager Pizza Hut Limassol.

Κορυφαίος ο Γαρπόζης

Αντικατέστησε τον Νεντίμ Τούτις στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου και οδήγησε τον Οθέλλο στον τίτλο και την άνοδο. Ο λόγος για τον Αλέξη Γαρπόζη, ο οποίος κατάφερε με τη δουλειά του να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Και για να… αποφασίσουν οι ποδοσφαιριστές ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής της Β’ Κατηγορίας, κάτι θα ξέρουν παραπάνω!

Πρώτος σκόρερ

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος πέτυχε 15 γκολ και βραβεύτηκε ως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Ο 34χρονος ελλαδίτης επιθετικός κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να πετύχει δύο γκολ και να αφήσει πίσω του, τους Artus Karasausks και Vander Sacramento Vieira.

Ένα βήμα από τους κορυφαίους

Αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που πάλεψαν για να μπουν στην καλύτερη ενδεκάδα. Στην εκπομπή ανακοινώθηκαν και όσοι έφτασαν ένα βήμα πριν από τη συμπερίληψή τους στους καλύτερους έντεκα. Αυτοί είναι οι Mateusz Taudul (Οθέλλος), Kibamba Baron (Οθέλλος), Vasco Coelho (Αχυρώνας – Ονήσιλος), Μοδέστος Σωτηρίου (Αχυρώνας – Ονήσιλος), Παναγιώτης Λοΐζίδης (Ομόνοια Αρ.), Eduardo Nardini (Οθέλλος), Jordi Gomez (Ομόνοια 29ης Μαΐου), Kareem Ben – Kmayal (Πέγεια 2014), Yair Castro (ΑΕΖ), Γιώργος Κατσιάτη (Οθέλλος) και Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Αχυρώνας – Ονήσιλος). Ο Γιάννος Λυμπουρής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ήταν ο δεύτερος σε ψήφους μετά τον Αλέξη Γαρπόζη.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ευχαριστεί την χορηγό φιλοξενίας των βραβείων Pizza Hut, τον χορηγό μετάδοσης Digital TV καθώς επίσης και τον δωροθέτη Blue Pharmacies, αντιπρόσωποι των προϊόντων Lander Polar Ice & PharmaLEAD.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ομόνοια 29ης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΙΑΚΑΣ  – Οθέλλος Αθηαίνου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ – ΑΕΖ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ – Οθέλλος Αθηαίνου

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ – Εθνικός Άχνας

ΜΕΣΟΙ

ΑΔΑΜΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – Ομόνοια 29ης

HABIB OUESLATI – Πέγεια 2014

CURTIS YEBLI – ΑΕΖ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΣΕΡΓΙΟΣ ΑΒΡΑΑΜ – Ομόνοια Αραδίππου

MARIJAN SUTO – Οθέλλος Αθηαίνου

VANDER VIEIRA – Εθνικός Άχνας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ