Πρακτικά το γκολ του Μάριου Ηλία στο 58’ της φιλικής αναμέτρησης με την Εθνική Ελλάδος στη Ριζούπολη το βράδυ της Τετάρτης δεν πρόσφερε κάτι στην Εθνική Κύπρου. Ούτε καν συνέβαλε ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αποφύγει την όγδοη ήττα του στα τελευταία εννέα παιχνίδια.
Όμως, το τέρμα του 24χρονου επιθετικού είναι ιστορικό. Προφανώς ούτε ο ίδιος ο επιθετικός του Εθνικού Άχνας να μην γνώριζε ότι όταν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα ότι πετύχαινε κάτι μοναδικό. Τι είναι αυτό; Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας παραβιάζεται η εστία της από πατέρα και γιό!
Η ιστοσελίδα soccerbase.info του Δημήτρη Τσακίρη αναδεικνύει την ιστορικότητα του τέρματος του Μάριου Ηλία σημειώνοντας πως ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Κόκος Ηλία είχε σκοράρει στις 25 Μαρτίου 1992, σε φιλικό Κύπρος – Ελλάδα 1-3 στο Τσίρειο. Και 28 χρόνια μετά, ο γιός του Μάριος σκόραρε στο φιλικό των δύο χωρών στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Μάριος Ηλία έγινε ο 637ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε βάρος της Εθνικής Ελλάδας, αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει ανάλογη περίπτωση πατέρα και γιού.














