aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΝα λύσει το πρόβλημα στο γκολ

Να λύσει το πρόβλημα στο γκολ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ένα από τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο φετινός Ερμής είναι η αδυναμία που δείχνει στη δημιουργία φάσεων, αλλά και στο σκοράρισμα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι το οποίο έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους «φτεροπόδαρους» και αποτυπώνεται και εντός αγωνιστικού χώρου.

Όταν στη μεσαία γραμμή δεν υπάρχει ο παίκτης που θα μπορέσει να κρατήσει μπάλα και να δώσει μία κάθετη μπαλιά, τότε υπάρχει έλλειψη δημιουργίας. Οι ακραίοι επιθετικοί δεν συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι, δεν «πατούν» συχνά την αντίπαλη περιοχή και αυτό είναι ένα θέμα. Ο Ερμής σε 10 παιχνίδια έχει σκοράρει μόλις οκτώ τέρματα και διαθέτει την τρίτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ δέχθηκε 15 γκολ και έχει την τέταρτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι αμυντικά, στα τελευταία δυο παιχνίδια έδειξε σημάδια βελτίωσης, μιας και δέχθηκε μόλις ένα γκολ. Επιθετικά όμως ακόμη ψάχνεται και η τριάρα κόντρα στην Πάφο φαίνεται δεν βοήθησε στο βαθμό που όλοι θα περίμεναν. Ο Κεϊτά ψάχνεται, αν και φαίνεται ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει. Όταν βρει τα πατήματά του θα δώσει πολλές λύσεις στην επιθετική γραμμή, ενώ και ο Ντε Ντέους ίσως πρέπει να αλλάξει πράγματα επιθετικά.

Να δοκιμάσει κάτι άλλο ή να κάνει αλλαγές στον άξονα που θα κάνουν πιο δημιουργικό τον Ερμή. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ο φετινός Ερμής έχει δυνατότητες, πρέπει όμως να βοηθηθεί και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του αλλά και την τεχνική ηγεσία. Απέναντι στην Ανόρθωση θα έχει δύσκολο έργο, όμως αν είναι αποτελεσματικός θα μπορέσει να διεκδικήσει κέρδος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ