aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌλα δείχνουν τέλος στη μετακίνηση

Όλα δείχνουν τέλος στη μετακίνηση

Τα όσα θλιβερά έγιναν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα, δρομολογούν εξελίξεις που αφορούν στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα. Η Κυβέρνηση, με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, εμφανίζεται έτοιμη να πάρει δραστικά μέτρα, ενώ από πλευράς Αστυνομίας ανακοινώθηκαν ήδη κάποιες ενέργειες.

Ο αυριανός τελικός κυπέλλου Φούτσαλ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, ενώ προκύπτει τεράστιο πρόβλημα με τον μεθαυριανό τελικό του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση. Η Αστυνομία εισηγήθηκε να μειωθεί ο αριθμός των οπαδών κάθε ομάδας από 700 σε 400, αλλά η Ανόρθωση έχει ήδη προπωλήσει και τα 700 εισιτήρια και προέκυψε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε αγώνες υψηλού κινδύνου σε όλα τα αθλήματα, είναι υπό τις περιστάσεις «μονόδρομος», ενώ οι αγώνες θα διεξάγονται με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας. Δεν μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χθεσινές του δηλώσεις: «Ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές». Σαφέστατη προειδοποίηση για αγώνες ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τα όσα απαράδεκτα είδαμε και δεν τιμούν κανένα, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά τις αποφάσεις εμείς θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι με αυτές τις συνθήκες δεν θα έπαιρνε ποτέ τα παιδιά του στο γήπεδο.

Η θέση της Αστυνομίας, λίγο πολύ είναι γνωστή κι εκφράστηκε και στο πρόσφατο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις. Είχε σταλεί μάλιστα επιστολή προς τις ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων σημειώνοντας ότι «η διακίνηση των οργανωμένων οπαδών των ομάδων στους αυτοκινητόδρομους, παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα και κινδύνους, αφού οι συμπεριφορές τους δεν είναι διαφορετικές απ’ αυτές που βλέπουμε στα γήπεδα». Επίσης στις επισημάνσεις της Αστυνομίας αναφέρονταν και τα ακόλουθα: «Επειδή η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων να λάβουν τα ορθά και απαραίτητα μέτρα μη αποκλείοντας τη διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία οπαδών μόνο της γηπεδούχου και της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων και όπου κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ