aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣΜιχαηλίδης: «Το “Κυριακίδης” θα κλείσει, έχουμε ειδοποιήσει Πάφος FC και Ακρίτα»

Μιχαηλίδης: «Το “Κυριακίδης” θα κλείσει, έχουμε ειδοποιήσει Πάφος FC και Ακρίτα»

Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει στο γήπεδο της Πάφου, αφού το «Στέλιος Κυριακίδης» θα πρέπει να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιδιωρθεί το ταρτάν. Αυτό αποκάλυψε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ και όπως ήταν φυσικό προκύπτει μεγάλο θέμα τόσο για την Πάφος FC αλλά και για τον Ακρίτα Χλώρακας.

Η αντίδραση της Πάφος FC: «Δεν θα ανεχτούμε οι παφιακές ομάδες να μην έχουν γήπεδο»

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη: 

Για τον προϋπολογισμό του έργου: «Υπάρχει στο προϋπολογισμό του ΚΟΑ ένα ποσό 410 χιλιάδες ευρώ για την επιδιόρθωση του ταρτάν στο Στέλιος Κυριακίδης για να το επιδιορθώσουμε. Αν δεν κάνουμε αυτές τις διαδικασίες το 2022 και δεν το επιδιορθώσουμε αυτά τα λεφτά θα χαθούν. Ναι μεν εξετάζουμε αυτή την πολύ καλή πρόταση, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι αθλητές της Πάφου δεν θα έχουν ένα άθλιο χώρο για να προπονούνται όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Μέσα στον άλλο μήνα θα πρέπει να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Έχουμε ειδοποίηση την Πάφο ότι θα διακοπεί η χρήση του Στέλιου Κυριακίδης κατά τη διάρκεια των εργασιών. Χθες τα υπόγραψα τα πιστοποιητικά, δώσαμε την έγκριση μας στην Πάφο και στον Ακρίτα, για χρήση του Στέλιου Κυριακίδης μέχρι την έναρξη των εργασιών».

Για την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι εργασίες: «Θα αρχίσουν εντός του 2022, λόγω του ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά. Μπορεί να είναι Οκτώβριο για παράδειγμα και θα πάρει οκτώ μήνες. Έχουμε ειδοποιήσει την Πάφο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μας έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι υπεύθυνοι να μην γίνονται αγώνες ενώ γίνονται τα έργα. Έτσι παν αυτά τα πράγματα με το δημόσιο χρήμα».

Για το που θα αγωνίζεται η Πάφος και ο Ακρίτας αυτό το διάστημα: «Λογικά στην Πάφο έχουν κάνει τις σκέψεις τους και έχουν πάρει τις αποφάσεις τους».

Για το νέο γήπεδο στη Λεμεσό: «Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι το επίσημο ενημερωτικό που έχουμε είναι ότι ο εργολάβος θα τελειώσει τη δουλειά του στις 25/8. Η άμμος καθυστέρησε να έρθει από την Αίγυπτο ένα μήνα. Φυτεύτηκε το ίδιο βράδυ το χορτάρι που θέλει τρεις μήνες και πλέον μας λένε οι ειδικοί ότι τέλη Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το χορτάρι για χρήση.

Όσοι βρίσκονται κοντά, βλέπουν την πρόοδο του έργου, τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ναι μεν δεν θα μπορέσουν οι ομάδες να ξεκινήσουν εκεί, αυτό είναι δεδομένο πλέον. Όμως με τα υπάρχοντα δεδομένα, με το να υπάρξει ένας μήνας καθυστέρηση θεωρώ ότι είναι λογικό».

Για το αγοραίο ενοίκιο: «Είμαστε σε αναμονή για τις μελέτες για το αγοραίο ενοίκιο. Κάναμε την περασμένη εβδομάδα, μια συνάντηση στο προεδρικό για αυτά τα θέματα. Έχουμε αύριο μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους για αυτά τα θέματα στον ΚΟΑ. Δεν θα είναι εκεί οι πρόεδροι των ομάδων. Αυτή η σύσκεψη θα γίνει για να αξιολογήσουμε την κατάσταση».

«Νιώθω ότι είμαι ο δεύτερος πολίτης αυτής της χώρας που θα ήθελε το γήπεδο να είναι τώρα τελειωμένο. Υπάρχει όμως μια φυσιολογική καθυστέρηση. Εκτός αν υπάρχει κάτι διαφορετικό που δεν μπορώ να σκεφτώ. Ένα σπίτι κτίζεις και υπάρχουν αλλαγές και μετατροπές. Ελπίζω να το πάρουν οι ομάδες και να το χαρούν για τα επόμενα πενήντα χρόνια».

Για το οδικό δίκτυο: «Θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση που αφορά περισσότερο τις εισόδου και εξόδου του νέου γηπέδου θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Γίνονται τα έργα, προχωράνε τα έργα. Οι είσοδοι και έξοδοι προς το γήπεδο θα είναι τέσσερις».

Αν θα υπάρχει θέμα με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων μέχρι να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο: «Έχει ληφθεί πρόνοια για αυτό το θέμα. Επιπρόσθετα το οδικό δίκτυο το οποίο χρεώνουν στο γήπεδο εξ ολοκλήρου θα εξυπηρετεί εφτά κοινότητες».

Θα μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί το νέο γήπεδο έστω αν δεν ολοκληρωθεί το οδηγό δίκτυο: «Σωστά ναι».

Άρα εκτός απροόπτου οι τρεις ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο τους γήπεδο αρχές Οκτωβρίου: «Ναι σωστά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ