aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Σύνδεσμος Προπονητών αποφασίζει την αντίδραση στην απόφαση της ΚΟΠ 

Ο Σύνδεσμος Προπονητών αποφασίζει την αντίδραση στην απόφαση της ΚΟΠ 

Αποφάσεις σχετικά με την απόφαση της ΚΟΠ να μην επιλέξει Κύπριο προπονητή για ακόμη μια φορά για τον πάγκο της Εθνική Ανδρών θα πάρει απόψε σε τηλεδιάσκεψη ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντρος Κουλουμπρής κατά την αποψινή συνεδρία το ΔΣ θα πάρει πρόσθετες αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της επιλογής μη Κύπριου προπονητή για την Εθνική Ανδρών από την ΚΟΠ καθώς και σε σχέση με τη στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στον Σύνδεσμο Προπονητών.

Η προσέγγιση απέναντι στην ΚΟΠ, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουλουμπρής, θα είναι εντελώς διαφορετική. «Θα δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα, θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις απόψε τις οποίες θα ανακοινώσουμε στη συνέχεια», είπε.

Ο κ. Κουλουμπρής είπε πως ο Κύπριος προπονητής αισθάνεται απαξιωμένος και παραγκωνισμένος από την Ομοσπονδία, και σημείωσε ωστόσο πως αυτή τη στιγμή δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποψινές αποφάσεις του Συνδέσμου. Ο στόχος είναι η απόφαση να λαμβάνει υπόψη, όπως πάντα, το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κύπριου προπονητή, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει τρόπος για άσκηση πίεσης προς την ΚΟΠ, ο κ. Κουλουμπρής είπε πως σκοπός του Συνδέσμου είναι να περάσει τα μηνύματα ότι ο Κύπριος προπονητής μπορεί και έχει αποδείξει με τη δουλειά και την επιμόρφωση του, ότι είναι ικανός να αναλάβει το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο κ. Κουλουμπρής είπε στη συνέχεια πως η απόφαση της ΚΟΠ για ξένο προπονητή στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών είναι επαναλαμβανόμενη και τις περισσότερες φορές αποτυχημένη. Απαριθμώντας τις αποτυχημένες προσλήψεις ξένων προπονητών, ο κ. Κουλουμπρής είπε πως για τον Γιόχαν Βάλεμ ο Σύνδεσμος στάθηκε θετικά γιατί είχε δουλέψει με νέους ποδοσφαιριστές στην U21 του Βελγίου και θα μπορούσε να κάνει την αλλαγή. Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο Βάλεμ έφυγε αποτυχημένος, αφήνοντας μάλιστα πίσω του μεγάλη οικονομική ζημιά.

Οι Κύπριοι προπονητές, ανέφερε στη συνέχεια, είναι οι μόνοι που πληρώνουν την ΚΟΠ μέσω των ανανεώσεων και την απόκτηση των διπλωμάτων που απαιτεί η Ομοσπονδία με ένα ποσό που ενδεχομένως να πλησιάζει το μισό εκατομμύριο το χρόνο. «Μιλάμε για σημαντικό ποσό και να έρχεται η Ομοσπονδία να υποτιμά τον Κύπριο προπονητή είναι αδικαιολόγητο», είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν κυπριακές λύσεις για την πάγκο της Εθνικής, ο κ. Κουλουμπρής απάντησε πως πάντοτε θα υπάρχουν τέτοιες λύσεις και διερωτήθηκε γιατί να επικρατεί αυτή η ξενομανία. «Γιατί να μην δώσω το δικαίωμα σε έναν Κύπριο προπονητή και να το δώσω σε έναν ξένο», διερωτήθηκε.

Οσον αφορά το οικονομικό σκέλος, ο κ. Κουλουμπρής είπε πως ένας Κύπριος προπονητής δεν είναι φυσικά πιο ακριβοπληρωμένος από έναν ξένο. Απ΄ εκεί και πέρα το θέμα είναι η ποιότητα και η ικανότητα ενός προπονητή και σε αυτό οι Κύπριοι σίγουρα δεν υπολείπονται των ξένων. «Το θέμα είναι να μπει ένας προπονητής στη νοοτροπία της εθνικής ομάδας για να μπορέσει να ανταποκριθεί και να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα», είπε και σημείωσε πως ένας Κύπριος προπονητής θα μπορούσε να το κάνει αυτό πιο εύκολα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ