aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕνδιαφέροντα στοιχεία για τον «άγνωστο» Ρόουλς που κάλεσε ο Σιμόν!

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον «άγνωστο» Ρόουλς που κάλεσε ο Σιμόν!

Ένα νέο όνομα, άγνωστο για τους περισσότερους, περιλάμβανε η κλήση του προπονητή της Εθνικής Κύπρου, Ραν Μπεν Σιμόν, για τους αγώνες με Καζακστάν και Σαν Μαρίνο. Ο λόγος για τον Τζακ Ρόουλς, ο οποίος παίρνει για πρώτη φορά κλήση στην Εθνική Ανδρών, μετά τις κλήσεις του στις Εθνικές Νέων και Ελπίδων.

Μπορεί το ονοματεπώνυμό του να μη θυμίζει Κύπριο, ωστόσο η μητέρα του έχει καταγωγή από τη χώρα μας. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Λονδίνο και βρίσκεται στις ακαδημίες της Τότεναμ από την ηλικία των έξι ετών και φέτος αγωνίζεται ως δανεικός στην Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ.

Θεωρείται ένα σπουδαίο ταλέντο, με ευχέρεια στο σκοράρισμα, παρότι αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός μέσος. Είναι, ουσιαστικά, ένας σύγχρονος box-to-box μέσος. Είναι χαρακτηριστικό πως τη σεζόν 2017/18, την τελευταία ως παίκτης της U18 του συλλόγου, σημείωσε συνολικά 17 γκολ, εκ των οποίων τα 13 σε 17 αγώνες στη U18 Premier League.

Ο Ρόουλς έχει τη φήμη του γκολτζή, ενώ οι φίλαθλοι των «πετεινών» έχουν φτιάξει και σύνθημα για χάρη του. «Jack Roles, he scores goals», ακούγεται σε πολλά παιχνίδια της U23 της Τότεναμ. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο πιστεύει στις δυνατότητές του και γι’ αυτόν τον λόγο την περσινή σεζόν έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, ενώ φέτος συμπεριλήφθηκε στο Tour της Τότεναμ στη Σιγκαπούρη για το International Champions Cup. Δεν έχει κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Τότεναμ, αλλά, όπως φαίνεται, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό.

Λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια ο Ρόουλς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη U23 της Τότεναμ κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία των «πετεινών» σε σημείο που αγγλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο θα τον ανεβάσει στην ανδρική ομάδα. Πάντως, ο Ρόουλς παραχωρήθηκε δανεικός στην Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει εμπειρίες και να επιστρέψει το προσεχές Καλοκαίρι και να μπει για τα καλά στην… ακίδα αξιολόγησης του Αργεντινού τεχνικού.

Αρχές του περασμένου Ιούνη, ανανέωσε με τη Τότεναμ για άλλον έναν χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ