aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΚΕυσταθίου: «Να απολογηθεί, εμείς τους προστατέψαμε»

Ευσταθίου: «Να απολογηθεί, εμείς τους προστατέψαμε»

Στον Active (107.4 &102.5) και στην εκπομπή «Πρωινό ζέσταμα» μίλησε ο Αδάμος Ευσταθίου και αναφέρθηκε στα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Μακάρειο πριν από τον αγώνα της Ομόνοιας 1948 απέναντι στην ομάδα των Τρούλλων FC.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομόνοιας 1948, τόνισε πως η ομάδα των Τρούλλων FC δεν τήρησε όσα συμφωνήθηκαν με την Αστυνομία σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (08/05), ενώ παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο των Τρούλλων FC να απολογηθεί για όσα είπε.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Αρχικά ανέφερε: «Πραγματικά, ο κύριος Κυριάκος Βανέζης αν συνεχίζει να βγαίνει στα ράδια και να λέει ψέματα πραγματικά η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να κινηθούμε νομικά εναντίων του, είπε ότι εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο πολώσαμε το κλίμα. Αν δεν μας πει πώς πολώσαμε το κλίμα θα κινηθούμε νομικά εναντίων του; Και εγώ την συγκεκριμένη δήλωση την έκανα όταν είχε αλλάξει το γήπεδο από τον Ψευδά και πήγαμε στην Παρεκκλησιά. Κάποιοι από τους Τρούλλους κορόιδεψαν την Ομοσποδνία ότι είχε έγκριση για το Μακάρειο».

Για το τι είπε με τον Πρόεδρο των Τρούλλων: «Εγώ τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι αν πάμε στην Παρεκκλησία να είναι μια κερκίδα και μετά από δύο αλλαγές γηπέδων ξαφνικά να εμφανιστούν στην ίδια κερκίδα οπαδοί της άλλης ομάδας με τα ίδια κασκόλ. Αυτό που το είπα, εγώ το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι το παιχνίδι να παιχθεί το εκτός αγωνιστικού χρόνου γηπέδου. Αυτό το κλίμα δημιουργήθηκε από την ομάδα των Τρούλλων».

Για το παρασκήνιο: «Όταν είχαμε παιχνίδι με τον Φρέναρος καθόμαστε δίπλα-δίπλα με τον κόσμο μας. Όταν ορίστηκε το παιχνίδι στον Ψευδά κάποιοι πήραν τηλέφωνο στην Αστυνομία της Λάρνακας για να δημιουργήσουν θέμα και μετά στην Παρεκλησιά το ίδιο και να πάει το παιχνίδι στο Μακάρειο. Εννοείται όταν έμπλεκαν όλοι οι άνθρωποι το μόνο παιχνίδι που μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι ήταν το Μακάρειο. Οι άλλοι πόλωσαν το κλίμα όχι εμείς. Εμείς όταν βρεθήκαμε με την Αστυνομία τους είπαμε να παίξουν όπου θέλουν φτάνει να υπάρχει ασφάλεια».

Για την σύσκεψη με την Αστυνομία: «Έγινε αστυνομική σύσκεψη με 20 άτομα, συμφωνηθήκαν κάποια πράγματα και δεν έγιναν. Είχαν πει η ώρα 15:20 ή 15:30 θα έρθει το γήπεδο και αυτοί ήρθαν στις 14:30 – 14:40. Υπάρχουν πρακτικά και να τα δουν όλοι. Είχαμε πει ότι ο κόσμος μας θα ήταν έξω από το γήπεδο. Δεν δικαιολογώ αυτό που έγινε έξω από το γήπεδο και εννοείται ότι τα καταδικάζουμε. Εκεί όμως δεν ήταν κανένας άλλος εμείς μπήκαμε μπροστά για να προστατέψουμε τους παίκτες τους, κανένας δεν ήταν εκεί, ούτε η Αστυνομία ούτε άτομα ασφαλείας».

Για τα γεγονότα στο Μακάρειο: «Όταν έφθασα στο Μακάρειο, είδα ακινητοποιημένο λεωφορείο με κόσμο γύρω του. Έτρεξα εκεί και τράβηξα τον κόσμο της Ομόνοιας 1948 πίσω. Είπα στον οδηγό να ξεκινήσει και δεν είχε κλειδιά, τα βρήκα και του τα έδωσα. Το σπρέι με πήρε και μένα και για λίγα λεπτά δεν έβλεπα τίποτα. Επέστρεψα έδωσα τα κλειδιά στον οδηγό και μίλησα με εκπρόσωπο των Τρούλλων. Υπάρχουν κάμερες και όλα αυτά φαίνονται. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου μας ευχαρίστησε, δεν υπήρχε κανένας ούτε αστυνομία ούτε τίποτα. Μίλησα με τον συμπρόεδρο κύριο Προκοπίου και όλα είχαν τελειώσει».

Για το λόγο που δεν έγινε ο αγώνας: «Να πιάσουν τις κάμερες να δούμε αν έχουν τις βαλίτσες τους ή όχι. Στέκονταν και γελούσαν μιλούσαμε ήταν ήρεμοι. Δεν ξέρων αν έχουν φύγει με το ασθενοφόρο. Ο κύριος Κυριάκος Βανέζης μόλις κατέβηκε στο γήπεδο μου είπε το παιχνίδι να παιχτεί και μετά από λίγο μου είπε ότι δεν θα παιχτεί το παιχνίδι γιατί έχουμε τραυματίες. Δεν μπορούν να λεν ότι είχαν τραυματίες, όλοι έλεγαν ότι όλα ήταν μια χαρά. Οι ίδιο θα είναι υπόλογοι και θα είναι σκάνδαλο, οι ίδιοι έλεγαν άλλα χθες. Δεν πήραμε το παιχνίδι σε κανένα, τους παρακαλούσαμε να μπουν στο γήπεδο και τους δώσαμε παράταση μισή ώρα. Εμείς μιλήσαμε ήδη με τον άνθρωπο του λεωφορείου και θα αναλάβουμε τις ζημίες χωρίς να έχουμε ευθύνη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ