Μία νίκη ασφαλώς και δεν αρκεί για να σβήσει όσα προηγήθηκαν, αλλά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει μια ολόκληρη κατάσταση σε μια ομάδα. Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν στην Ανόρθωση το 2-0 επί της Ομόνοιας Αραδίππου, στο ντεμπούτο του Μπαράκ Ιτζχάκι. Η «Κυρία» είχε ανάγκη κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς. Χρειαζόταν αντίδραση, και μια εμφάνιση που θα έστελνε το μήνυμα πως υπάρχει διάθεση για αλλαγή πορείας.
Και όντως, το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα της Αμμοχώστου παρουσιάστηκε πιο αποφασιστική στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και περιόρισε σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα της αντιπάλου της. Τα γκολ των Τόσιτς και Ράφα Λόπες επισφράγισαν μια εμφάνιση που έφερε ξανά χαμόγελα στις τάξεις της «Κυρίας», έπειτα από ένα διάστημα έντονου προβληματισμού.
Ασφαλώς, θα ήταν υπερβολή να αποδοθεί ολόκληρη η αλλαγή στον Ιτζχάκι, ο οποίος είχε στη διάθεσή του μόλις τρεισήμισι προπονήσεις, όπως ο ίδιος ανέφερε. Ωστόσο, ο Ισραηλινός έδειξε από την πρώτη στιγμή διάθεση να παρέμβει, προχωρώντας σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, με πιο χαρακτηριστική την απόφαση να αφήσει στον πάγκο τον αρχηγό Κωστάκη Αρτυματά.
Πάντως ο ίδιος φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά το τελευταίο σφύριγμα, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν καταφέραμε τίποτα ακόμα». Και πράγματι, οι έξι βαθμοί σε επτά αγωνιστικές δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς διαρκείας. Η νίκη έδωσε πολύτιμη βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, χωρίς όμως να εξαφανίσει τα προβλήματα που προηγήθηκαν.
Το πραγματικό στοίχημα για την Ανόρθωση, είναι πλέον η συνέχεια. Η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, αποτελεί σαφώς την πιο απαιτητική δοκιμασία και θα προσφέρει ασφαλέστερα συμπεράσματα για την αγωνιστική πρόοδο της «Κυρίας». Ο 42χρονος Ισραηλινός προπονητής, μπορεί να κέρδισε το πρώτο στοίχημα, αλλά το ζητούμενο είναι η αντίδραση να αποκτήσει διάρκεια και να μη μείνει απλώς μια ευχάριστη παρένθεση.














