aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥπ. Υγείας: Σε Πάφο και Αραδίππου το μεγαλύτερο πρόβλημα

Υπ. Υγείας: Σε Πάφο και Αραδίππου το μεγαλύτερο πρόβλημα

Στην Επαρχία Πάφου και στην Αραδίππου στην Επαρχία Λάρνακας, φαίνεται να εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κρούσματα κορωνοϊού και τη μη συμμόρφωση των πολιτών.

Όπως ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, τα μέτρα που έχουμε λάβει σαν χώρα είναι από τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη και διερωτήθηκε τι άλλο πρέπει να γίνει για να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του. «Τονίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στην πόλη της Πάφου και στην Επαρχία της Λάρνακας, και συγκεκριμένα στην Αραδίππου. Βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα από τη μη συμμόρφωση», εξήγησε.

Όπως αποκάλυψε, ζήτησε αναφορά αύριο από την ομάδα των Επιδημιολόγων, ούτε ώστε να δουν τι θα κάνουν.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τον σημερινό μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ο υπουργός ανέφερε πως η μεγάλη αυτή αύξηση τον έχει θορυβήσει. «Υπήρξε μεγάλη αύξηση και αυτό επιβεβαιώνει ότι κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν στα περιοριστικά μέτρα. Για αυτό επιβάλαμε τα επιπρόσθετα».

Ανέφερε ακόμη πως δυστυχώς σε όλες τις χώρες υπάρχουν κρούσματα σε ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, καθώς πρόκειται για τους ανθρώπους που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον ιό.

«Ελπίζω να εισακουστεί η έκκλησή μας να μείνουμε σπίτι. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα γίνει ακόμη χειρότερη. Οι επόμενες 10 μέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», διαμήνυσε.

Είπε επίσης πως δεν είναι μικρή η μερίδα που παρακούει τις εκκλήσεις, αλλά μεγάλη. «Δεν είναι μικρή μερίδα, αν λάβει κάποιος υπόψη τα sms που λαμβάνουμε, αλλά και την ιχνηλάτηση, που φαίνεται ότι ο κόσμος έχει πάρα πολλές επαφές».

Έκανε μάλιστα αναφορά σε δύο περιπτώσεις που ήρθαν από το εξωτερικό, τους ζητήθηκε να αυτοπεριοριστούν, δεν το έκαναν και τελικά μόλυναν και άλλα άτομα.

Εξήγησε παράλληλα πως οι υπηρεσίες κάνουν ότι μπορούν, αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι μπορεί να προσφέρουν. «Το θετικό είναι ότι υπάρχουν εξιτήρια, αλλά πολύ λίγα. Κάναμε τον προγραμματισμό μας και συνεχίζουμε το πλάνο μας. Υπάρχουν οι εντατικές και οι κατάλληλοι χώροι και έδωσα εντολή να αυξηθεί ο αριθμός των εντατικών. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει και ένα όριο στο τι μπορούμε να προσφέρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ