aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤον Νοέμβριο του 2022 τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Τον Νοέμβριο του 2022 τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) προκηρύσσει τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2022. Αυτή είναι η τρίτη σερί χρονιά που η οργάνωση θα επιβραβεύσει θέματα που δημοσιεύθηκαν σε ιστοσελίδα, έντυπο ή τηλεοπτικό Τύπο, αναδεικνύοντας το θετικό επίπεδο της κυπριακής αθλητικογραφίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΑΚ ή/ και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Τα υποψήφια θέματα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί μεταξύ 15 Νοεμβρίου 2021 και 15 Οκτωβρίου 2022.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται με δύο τρόπους, είτε απευθείας από το δημοσιογράφο είτε μέσω πρότασης από δύο δημοσιογράφους-μέλη της ΕΑΚ/ΕΣΚ, ταμειακώς τακτοποιημένα. Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected] ή στο [email protected].

Με το τέλος της προθεσμίας υποβολής των θεμάτων, στα μέσα Οκτωβρίου 2022, θα συνεδριάσει η κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται και φέτος από άτομα εγνωσμένου κύρους στην κυπριακή κοινωνία, για να καταλήξει στους νικητές. Η τελική σύνθεση της επιτροπής θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, όπως και οι λεπτομέρειες για την ημερομηνία και το χώρο τέλεσης της εκδήλωσης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στα Γ΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία θα τιμηθούν και συνάδελφοι για τη δημοσιογραφική τους πορεία, και τη συγγραφή βιβλίων.

Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών της ΕΑΚ. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Και, ασφαλώς, τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Σε ό,τι αφορά την υποβολή των υποψηφίων θεμάτων, η βασική αλλαγή φέτος -μετά και από το feedback των συναδέλφων- είναι η οριστικοποίηση από την αρχή των κατηγοριών, με τους υποψήφιους να είναι υποχρεωμένοι όταν αποστέλλουν τα θέματά τους, να υποδεικνύουν και για ποια από τις επτά κατηγορίες υποβάλλεται η συγκεκριμένη υποψηφιότητά τους. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»: Στιγμιότυπο από δράση σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
2. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση»: Στιγμιότυπο από αγωνιστική δράση σε αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου.
3. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση»: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται φωτογραφίες που αφορούν σκηνές εκτός αγωνιστικής δράσης.
4. «Αρθρογραφία»: Άποψη, δημοσιευμένη σε οποιοδήποτε Μέσο.
5. «Αφιέρωμα»: Θέματα δημοσιευμένα σε μορφή βίντεο, κειμένου, ή ηχητικού.
6. «Συνέντευξη»: Δημοσιευμένο σε γραπτή ή ηλεκτρονική μορφή.
7. «Audiovisual»: Δημοσιογραφική εργασία δημοσιευμένη σε μορφή video ή ηχητικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ