aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων - Πού εντοπίστηκαν

Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Πού εντοπίστηκαν

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,036 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 3 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 190 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 άτομο θετικό στον ιό.
  • Από 495 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, εντοπίστηκε 1 φορέας του ιού.
  • Από 302 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 φορέας του ιού.

Τα νέα περιστατικά προέκυψαν ως ακολούθως:

  • 1 x παραπομπή από Προσωπικό Ιατρό: Αφορά άτομο που έχει συμπτώματα από τις 19/9 (μυαλγίες, πυρετό, πονόλαιμο, καταρροή) και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό.
  • 1 x πρόγραμμα ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών: Αφορά άτομο που σπουδάζει και έκανε την εξέταση στο πλαίσιο του προγράμματος. Δεν έχει ταξιδιωτικό ιστορικό, ούτε συμπτώματα και εξ όσων γνωρίζει δεν είχε επαφή με κρούσμα.
  • 1 x ιδιωτική πρωτοβουλία: Πρόκειται για άτομο από την Ελλάδα, που βρισκόταν στην Ελλάδα και επέστρεψε στις 19/9. Στην Ελλάδα είχε διαγνωστεί θετικό στον ιό πριν από 3 εβδομάδες. Προσκόμισε αρνητικό αποτέλεσμα από την Ελλάδα, ωστόσο επανέλαβε την εξέταση μετά από αίτημα του εργοδότη της πριν επιστρέψει στη δουλειά.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό θετικού στον ιό ατόμου:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 193 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,779 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 61 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 16 δείγματα.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,603.

Επιπρόσθετα, ο ασθενής που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου νοσηλεύονται συνολικά εννέα άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ