aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚύπρος/Κορωνοϊός: Από αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων... σε αύξηση

Κύπρος/Κορωνοϊός: Από αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων… σε αύξηση

Ακόμα 15 θετικά στον κορωνοϊό άτομα πρέκυψαν το τελευταίο 24ωρο. Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,891 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 15 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

  • Από 75 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα.
  • Από 482 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.

Τα 15 νέα κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • 9 από ιχνηλάτηση:
  1. Τα 6 άτομα είναι επαφές από το επαγγελματικό περιβάλλον των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 14/9 (με συμπτώματα από τα Μικροβιολογικά εργαστήρια) και στις 16/9 (ιχνηλάτηση).  Το ένα άτομο έχει συμπτώματα. Τα σημερινά νέα περιστατικά έκαναν την εξέταση ιδιωτικά. Το cluster με τα 6 σημερινά έχει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 8 είναι επαφές από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο και το ένα είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 16/9.
  2. Το 7ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του Βρετανού που είχε φτάσει στην Πάφο από το Λονδίνο στις 16/9 και ανακοινώθηκε στις 17/9. Το σημερινό κρούσμα, επίσης Βρετανίδα, είχε ταξιδέψει μαζί του στην ίδια πτήση και δεν έχει συμπτώματα.
  3. Τα άλλα 2 άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία στις 17/9. Σύνολο στην αλυσίδα έχουμε 3 άτομα.
  • 6 από ιδιωτική πρωτοβουλία:
  1. Το 1ο άτομο αφορά Ρωσίδα μόνιμο κάτοικο Λεμεσού που επέστρεψε από το Λονδίνο στις 8/9 και στις 13/9 ανέπτυξε συμπτώματα (ανοσμία, ζαλάδες, αδυναμία). Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο ενημερώθηκε ότι φιλικό της άτομο στο Λονδίνο είχε εντοπιστεί θετικό στον ιό στις 13/9.
  2. Το 2ο άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων που είχε από τις 10/9 (πυρετό, πονόλαιμο, βήχα).
  3. Δύο άτομα έκαναν την εξέταση από ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχουν συμπτώματα. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους και διερευνάται εάν είχαν επαφή με άλλα κρούσματα.
  4. Τα άλλα 2 άτομα ήρθαν στην Κύπρο από την Αγγλία στις 7/9. Μεταξύ 10 και 12 Σεπτεμβρίου άρχισαν να εκδηλώνουν συμπτώματα (καταρροή, βήχας).

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 141 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,397 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 139 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 234 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 423 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,580.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής COVID-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ