aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚορωνοϊός: Ένας θάνατος και ένα κρούσμα

Κορωνοϊός: Ένας θάνατος και ένα κρούσμα

Ανακοινώνεται ο θάνατος άντρα ασθενούς, ηλικίας 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 29, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 22, 16 άντρες και 6 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,049 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε 1 νέο περιστατικό της νόσου COVID-19.

Το θετικό στον ιό άτομο εντοπίστηκε από 110 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκαν 149 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 112 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,523 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 155 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,510.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο θετικό στον ιό SARS-CoV-2. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής COVID-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ