aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Καρολίνα Πελενδρίτου έλαβε μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η Καρολίνα Πελενδρίτου έλαβε μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τη μεγάλη τιμή να λάβει μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ως εισηγήτρια είχε η Κύπρια, τρεις φορές χρυσή Παρα-Ολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου. Το Σάββατο, 9 Απριλίου η Πελενδρίτου, κάτοχος έξι μεταλλίων σε Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες, έλαβε μέρος σε πάνελ με θέμα «Ενδυνάμωση της Συμμετοχής των Νέων». Μαζί με την Πελενδρίτου στο πάνελ ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος και CEO της εταιρείας «Πλαίσιο» Κώστας Γεράρδος. Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Τις εργασίες του 7ου Φόρουμ των Δελφών, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, άνοιξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στο βήμα του ανέβηκαν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Tony Blair και ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι.

«Στα 9 μου όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα με την όραση ήμουν αθλήτρια με αρτιμελείς αθλητές. Όταν άρχισα να χάνω την όρασή μου οι επιδόσεις χειροτέρευαν. Ζούσα σε μια κλειστή κοινωνία που δεν αποδεχόταν εύκολα τους ανθρώπους με αναπηρία. Κλήθηκα ν’ αποφασίσω αν θα συνεχίσω τον αθλητισμό ή αν θα κλειστώ στο σπίτι που ήταν και το πιο εύκολο – να μείνω σε ένα ασφαλές περιβάλλον με την προστασία των γονιών μου» ανέφερε σε μια από τις τοποθετήσεις η Καρολίνα και πρόσθεσε: «νιώθω πολύ περήφανη και ευτυχισμένη που αποφάσισα να συνεχίσω. Όλα αυτά που κέρδισα μπορώ να τα μεταδώσω σήμερα στα νέα παιδιά. Θέλω να τους πω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν θα σου προσφερθεί απλόχερα αν εσύ ο ίδιος δεν παλέψεις και δεν προσπαθήσεις».

Έχοντας βιώσει τον αθλητισμό τόσο με αρτιμελείς όσο και με αθλητές με αναπηρία, η 35χρονη κολυμβήτρια κλήθηκε να κάνει μια σύγκριση. «Τα παιδιά με αναπηρίες έχουν να αντιμετωπίσουν πρώτα δυσκολίες επιβίωσης. Δεν ξυπνάνε και είναι όλα εύκολα, δεν έχουν απλά να φορέσουν τα ρούχα και να πάνε στο στάδιο. Αλλά δεν είναι μόνο τα πρακτικά προβλήματα. Είναι και τα συναισθήματα, ότι συνέχεια έρχεσαι αντιμέτωπος με τους φόβους σου, με τις αμφιβολίες για τον εαυτό σου, με τους ανθρώπους γύρω και την κοινωνία που δεν σε αποδέχεται και θέλει να σε ‘χει στο περιθώριο γιατί σε θεωρεί περιττό. Ακόμα και αυτό είναι θέμα παιδείας. Το πόσο σεβόμαστε τους διαφορετικούς ανθρώπους δείχνει το επίπεδο της δημοκρατίας μιας χώρας».

Σε άλλο σημείο ο Πελενδρίτου ανέφερε ότι «στοιχεία όπως η επιμονή και η υπομονή είναι πολύ σημαντικά στον αθλητισμό όπως και στην επιχειρηματικότητα και στους περισσότερους τομείς της ζωής. Πρέπει να τα έχει όποιος θέλει να ανέβει ψηλά και να πετύχει».

Μια άλλη σημαντική τοποθέτηση αφορούσε το γιατί ένα παιδί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. «Αν ένα παιδί ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όχι μόνο με τα μαθήματα, θα καταλάβει ότι πρέπει να βρει μια ισορροπία, να μάθει να μοιράζει το χρόνο του κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν δεν γίνει πρωταθλητής, στη ζωή του μετά θα έχει βρει τον τρόπο να πετυχαίνει τους στόχους του».

Η Πελενδρίτου απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για την παρουσία της στους Δελφούς όπου ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του αθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ