aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓκολ στη Ζωή- ΟΠΑΠ Κύπρου: Στα γήπεδα του EURO2020 για την «Mπάλα για Όλους» για...

Γκολ στη Ζωή- ΟΠΑΠ Κύπρου: Στα γήπεδα του EURO2020 για την «Mπάλα για Όλους» για παιδιά με οπτικές αναπηρίες

Συναρπαστικές στιγμές στη Βουδαπέστη στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, EURO2020, έζησε αντιπροσωπεία του Γκολ στη Ζωή μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πανίκκος Ξιούρουππας, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού ο οποίος συνόδευσε παιδιά με οπτική αναπηρία από την Κύπρο.

Ο λόγος, το λανσάρισμα μιας ξεχωριστής πρωτοβουλίας, στην Κύπρο. Πρόκειται για την καμπάνια ‘Μια Μπάλα για Όλους’ #ABallforAll ειδικά για παιδιά με οπτικές αναπηρίες. Η πραγματοποίηση της καμπάνιας θα γίνει με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, τη συνεργασία της Σχολής Τυφλών και του ελληνικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού (ΜΚΟ) Youthorama.

Ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός των ποδοσφαιριστών επέλεξε αυτή τη στιγμή για να ανακοινώσει το ξεκίνημα της δράσης στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του UEFA FOUNDATION FOR CHILDREN για την παράδοση ειδικών μπαλών σε παιδιά με οπτική αναπηρία στην Ουγγαρία.

Οι μπάλες αυτές έχουν μέσα ένα ειδικό κουδούνι, όπου τα παιδιά με οπτική αναπηρία μπορούν να παίξουν μαζί τους βιώνοντας, έτσι μια εμπειρία συναρπαστική αναπτύσσοντας τις υπόλοιπες αισθήσεις τους.
Εμπνευστής και δημιουργός αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας είναι ο Ηλίας Μάστορας, ο οποίος τα τελευταία είκοσι ένα χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο τυφλών. Η χρηματοδότηση του προγράμματος που υλοποιείται από τον ΜΚΟ Youthorama γίνεται με την έγκριση της UEFA και το Ίδρυμα UEFA FOUNDATION FOR CHILDREN, ανάμεσα σε άλλα 27 παγκόσμια προγράμματα.

Οι ειδικές μπάλες έχουν διατεθεί σε πέρα από 175 χώρες ξεκινώντας από την Ελλάδα.
Για τη διάθεσή τους στην Κύπρο το Γκολ στη Ζωή θα δωρίσει 500 ειδικές μπάλες σε τουλάχιστον 250 παιδιά που φοιτούν σε σχολεία σ’ όλη την Κύπρο, σε συνδυασμό με ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης σχετικά.

Σκοπός είναι, μέσω της εμπειρίας με την μπάλα να επιτευχθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τους τρόπους συμπερίληψης των ατόμων με οπτική αναπηρία σε ένα άθλημα, κι όχι μόνο, που μπορεί να απολαμβάνει ο καθένας, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Μ’ αυτό τον τρόπο το Γκολ στη Ζωή, γίνεται μέρος μιας παγκόσμιας καμπάνιας ενισχύοντας έτσι το φάσμα δράσεών του για κοινωνική ένταξη και ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ