aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν παραδέχεται ενοχή ο προπονητής

Δεν παραδέχεται ενοχή ο προπονητής

Αρνήθηκε ενοχή στις εναντίον του κατηγορίες ο προπονητής στίβου γι’ αυτό και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας όρισε την υπόθεση για ακρόαση για τον ερχόμενο Ιούλιο. Χθες, παρουσιάστηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου όπου ήταν ορισμένες οι τέσσερις υποθέσεις εναντίον του και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και για άσεμνες επιθέσεις, κατηγορίες που επισύρουν μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί ένοχος από Δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά σε όλες τις κατηγορίες και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 5 ερχομένου Ιουλίου οπόταν αναμένεται ότι θ’ αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης.

Εναντίον του είχαν προβεί σε καταγγελίες τέσσερις αθλήτριες από τη Λάρνακα, οι οποίες προπονούνταν από αυτόν και τα κατ’ ισχυρισμόν αδικήματα έγιναν όταν αυτές ήταν ακόμα ανήλικες. Επί του κατηγορητηρίου αναγράφονται περί τους 20 μάρτυρες ενώ δεν αποκλείεται ν’ αυξηθούν μέχρι τη δίκη του. Η διαδικασία διεξάγεται σε ανοικτή ακρόαση αφού καμιά πλευρά δεν ζήτησε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κατά την πορεία της δίκης, δεν αποκλείεται να ζητηθεί να γίνει κάτι τέτοιο, για προστασία προσωπικών δεδομένων.

Στο μεταξύ, καταχωρείται εντός των επόμενων ημερών η υπόθεση εναντίον του πολιτικού για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας. Η Νομική Υπηρεσία άναψε το πράσινο φως για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πολιτικού προσώπου ύστερα από την εξέταση του σχετικού φακέλου που σχημάτισε η Αστυνομία μετά από καταγγελία 32χρονης. Τα φερόμενα αδικήματα έγιναν όταν η καταγγέλλουσα ήταν 24 ετών.

Αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα στη Νομική Υπηρεσία βρίσκονται οι φάκελοι των καταγγελιών της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου που στρέφονται κατά πρώην αθλητικού παράγοντα για ισχυριζόμενη άσεμνη επίθεση, η καταγγελία πρώην μπασκετμπολίστριας κατά του προπονητή της και ο φάκελος που αφορά καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Υπό εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση με τον ιερωμένο, ενώ συνολικά το ειδικό κλιμάκιο για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις διερεύνησε το τελευταίο τρίμηνο 23 υποθέσεις, ενώ συνεχίζεται η εξέταση 10 εξ αυτών. Οι αφορούν καταγγελίες που στρέφονται σε άτομα από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο, ενώ άλλη μία αφορά σε ιερωμένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ