aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣCOVID-19: Tα σημαντικότερα γεγονότα της Κυριακής 5/4

COVID-19: Tα σημαντικότερα γεγονότα της Κυριακής 5/4

Ένας ακόμη άνδρας, ηλικίας 76 ετών, θετικός στον κορωνοϊό, απεβίωσε στην Κύπρο, ωστόσο ο θάνατός του αποδίδεται σε υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ανέρχεται στους 14, εντούτοις μόνο οι 9 εξ αυτών των θανάτων αποδίδονται στον κορωνοϊό (επτά άνδρες και δύο γυναίκες).

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 20 νέα περιστατικά κορωνοϊού σε σύνολο 792 διαγνωστικών ελέγχων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 446, (περιλαμβανομένων και των δέκα στις Βρετανικές Βάσεις).

«Παρατηρώντας τα δεδομένα των τελευταίων πέντε ημερών διαπιστώνουμε μια προοδευτική μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σημερινή διάσκεψη Τύπου ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, γεγονός που αφήνει μια συγκρατημένη νότα αισιοδοξίας, για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, διακόσια δύο πρόσωπα (202) υποβλήθηκαν σήμερα σε δειγματοληψία στο πλαίσιο διενέργειας ανιχνευτικών ελέγχων (test) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο. Η δειγματοληψία διεξάγεται, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην πρώην οικία Επάρχου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το Υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, διευκρίνησε με ποιο τρόπο λειτουργεί το σύστημα κωδικοποίησης των αιτιών θανάτου στην Κύπρο, ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα νέα στατιστικά, τα οποία παρουσιάζουν την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η πλατφόρμα WebGIS για την παρακολούθηση των κρουσμάτων του COVID-19 στην Κύπρο. Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αποφάσεων από την Πολιτεία, καθώς και ως εργαλείο στο στάδιο της δειγματοληψίας.

Στο μεταξύ το Υφυπουργείο Καινοτομίας και το Κέντρο Αριστείας RISΕ καλούν τους πολίτες να κατεβάσουν στα κινητά τους την εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER) για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 65.272 ανθρώπους παγκοσμίως, από την έναρξή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα σημαντικότερα θέματα της Κυριακής 5/4:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ