aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑνεπίτρεπτη η διεξαγωγή αγώνων σε υψηλές θερμοκρασίες

Ανεπίτρεπτη η διεξαγωγή αγώνων σε υψηλές θερμοκρασίες

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας αλλά και λόγω του ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες, ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου υπενθυμίζει με τον πιο έντονο τρόπο στους προπονητές ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεχτός ο ορισμός αγώνων και προπονήσεων σε ώρες κατά τις οποίες ισχύουν προειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναντίρρητα για όλους προέχει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, καθώς η σωματική άσκηση σε συνθήκες καύσωνα κρύβει τον κίνδυνο θερμοπληξίας. Τα πρωταθλήματά μας βρίσκονται στην αρχή τους και οφείλουμε να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών συμμερίζεται τις συστάσεις ΚΟΠ και ΠΑΣΠ, συστήνοντας με τη σειρά του στους προπονητές όπως αναβάλουν προπονήσεις ή και αγώνες που έχουν οριστεί σε ώρες για τις οποίες υπάρχουν προειδοποιήσεις από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα προτρέπουμε τα μέλη μας, εάν υποπέσει στην αντίληψή τους ότι δεν γίνεται αποδεκτή η αλλαγή ώρας διεξαγωγής αγώνων ή προπονήσεων, να επικοινωνούν με το Σύνδεσμο, ώστε αυτός να προβεί στις ανάλογες ενέργειες για διευθέτηση του ζητήματος.

Καταληκτικά, ο Σύνδεσμος Προπονητών επισημαίνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των προπονητών και γενικά στέκεται αρωγός στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Όλοι μας διψούμε για ένα υγιές ποδόσφαιρο που θα προσφέρει το θέαμα που επιζητά ο κάθε αγνός φίλαθλος. Γι’ αυτό τον λόγο ζητά και ο Σύνδεσμος, το αυτονόητο, τη διεξαγωγή αγώνων σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ