aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ125χρονα ΓΣΠ: Επίσημο δείπνο προς τιμή φίλων και συνεργατών

125χρονα ΓΣΠ: Επίσημο δείπνο προς τιμή φίλων και συνεργατών

Με επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία, συνεχίστηκαν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, οι εορταστικές εκδηλώσεις με τις οποίες ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), τιμά φέτος την επέτειο των 125 χρόνων από την ίδρυσή του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης και σε αυτή παρέστησαν φίλοι, συνεργάτες, νυν και πρώην αθλητές και προπονητές του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΠ, Θεόδωρος Ιωαννίδης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Ουράνιο Ιωαννίδη, Ντίνο Μιχαηλίδη, Αντώνη Δράκο, Παλλάδιο Νικολάου και Απόστολο Παρέλλη, για την προσφορά τους στον ΓΣΠ αλλά και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

Στην ομιλία του ο Θεόδωρος Ιωαννίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι η «σημαντική αυτή επέτειος μας γεμίζει περηφάνεια, για το γεγονός ότι επί 125 χρόνια ο ΓΣΠ ασχολείται ανελλιπώς με τον αθλητισμό και μάλιστα είναι σήμερα ο μοναδικός σύλλογος στη Λευκωσία που καλλιεργεί τον κλασικό αθλητισμό». Υπενθύμισε δε ότι «στόχος του Συλλόγου δεν είναι μόνο η προετοιμασία αθλητών υψηλών επιδόσεων και η ανάδειξη πρωταθλητών.

Πρωτίστως είναι η δημιουργία αθλητικής συνείδησης, μέσω του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και υγιούς κοινωνικής συμπεριφοράς». Ο πρόεδρος του ΓΣΠ είπε, επίσης, ότι το Αθλητικό Κέντρο ΓΣΠ, που συμπληρώνει και αυτό ήδη δύο δεκαετίες ζωής, αποτέλεσε το εφαλτήριο για να μεταπηδήσει ο Σύλλογος στη νέα εποχή και διασφαλίζει την περαιτέρω ανάπτυξη του σε όλους τους τομείς.

Ο ΓΣΠ ιδρύθηκε το 1894. Για να τιμήσει αυτή την επέτειο, το διοικητικό συμβούλιο του ΓΣΠ προγραμμάτισε σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο έχει εκδοθεί λεύκωμα το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του Συλλόγου από την εποχή της ίδρυσης το 1894. Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ