aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΥπάρχουν κανόνες και οφείλουν να τους ακολουθούν

Υπάρχουν κανόνες και οφείλουν να τους ακολουθούν

Λέγεται συχνά – πυκνά ότι η πειθαρχία είναι ένα από τα ισχυρά «όπλα» των προπονητών για να έχουν μια πετυχημένη ομάδα. Βεβαίως και σ’ αυτό τον τομέα ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία για το πώς προσεγγίζει τους παίκτες του. Σίγουρα, όμως, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, η πειθαρχία είναι ένα σημαντικό «κλειδί» και ο κάθε προπονητής βάζει τους δικούς του κανόνες στα αποδυτήρια. Για κάποιον, ένα περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί ως πολύ σημαντικό και για άλλον λιγότερο σημαντικό ή και ασήμαντο.

Ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε χθες στο προπονητικό κέντρο της Παρί Σ.Ζ., επιβεβαιώνει τα πιο πάνω. Ο Λαβίν Κουρζαβά, που λέτε, έφτασε αργοπορημένος στην προπόνηση και δεν υπήρχε κανείς να του ανοίξει την πύλη για να περάσει εντός των εγκαταστάσεων του συλλόγου (φωτό). Οι ποδοσφαιριστές και γενικώς οι αθλητές, θα πρέπει να λαμβάνουν τα μηνύματα και να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κανόνες, τους οποίους οφείλουν να σέβονται και να ακολουθούν πιστά.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Σάββας Παντελίδης έθεσε εκτός ομάδας τον Ντάβερφελντ επειδή, ενώ δήλωνε άρρωστος πήγε εκδρομή εκτός Λεμεσού. Υπάρχει κανείς που θα αδικήσει τον Ελλαδίτη προπονητή; Αλλά είπαμε, ενδεχομένως άλλος προπονητής να λειτουργούσε διαφορετικά. Ναι μεν να τιμωρούσε τον ποδοσφαιριστή, αλλά με μια άλλη ποινή πιο ελαφριά. Αυτομάτως ο Παντελίδης έστειλε το μήνυμα και προς τους υπόλοιπους.

Θα πρέπει να αντιλαμβάνονται και οι ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα αυτοί που θεωρούν πως επειδή είναι «όνομα» θα πρέπει να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ε όχι, όταν είσαι μέλος μιας οικογένειας, μιας ομάδας, οφείλεις να ακολουθείς τους κανόνες. Πολλά περιστατικά στο παρελθόν έγιναν γνωστά, ενώ σίγουρα είναι και πολλά άλλα που μένουν εντός ομάδας. Το σημαντικότερο είναι, να μη γίνονται παραπτώματα πειθαρχίας. Εάν όμως γίνουν, η παραδειγματική τιμωρία μοιάζει με επιβεβλημένη για να στέλλονται τα σωστά μηνύματα και το σύνολο να βαδίζει πειθαρχημένο και συγκεντρωμένο να πετύχει τους στόχους του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ