aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΒήμα σημειωτόν με… θλιβερό πρωταγωνιστή

Βήμα σημειωτόν με… θλιβερό πρωταγωνιστή

Πάφος FC και Ανόρθωση έκαναν άλλο ένα βήμα σημειωτόν στην προσπάθειά τους να κλειδώσουν μια θέση στην πρώτη εξάδα. Στο «Στέλιος Κυριακίδης» έμειναν στην ισοπαλία 1-1 σε ένα ματς που τα είχε όλα και αναμένεται να συζητείται για αρκετές ημέρες ακόμη. Ένα ματς γεμάτο πάθος, δύναμη, αποβολές (σε παίκτη και στον πάγκο), πολλές κίτρινες κάρτες και πολλές αμφισβητούμενες φάσεις. Με θλιβερό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Μενέλαο Αντωνίου, ο οποίος κατάφερε να έχει παραπονούμενες και τις δύο ομάδες.

Σε βαθμό που έχει καταγγέλθει κι έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητος από την Ανόρθωση, ενώ η παφιακή ομάδα εξήγγειλε μέτρα. Ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο του αγώνα κι υπέπεσε σε λάθη σε πολλούς τομείς. Υπήρχαν πεντακάθαρες φάσεις που δεν είδε (ακόμη και πεντακάθαρα κόρνερ), ενώ δεν σούμαρε σωστά ούτε τον χρόνο των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα όταν στο 81′ ο Αβραάμ πίσω από τη μεσαία γραμμή, ως τελευταίος παίκτης, τράβηξε από τη φανέλα τον Ζάιρο και τον ανέτρεψε, αλλά η κίτρινη κάρτα ήταν σωστή, αφού η εστία του Λόρια ήταν πολύ μακριά.

Ο μεγαλύτερος θόρυβος προκλήθηκε από τον καταλογισμό πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι. Η παράβαση δεν φαίνεται καθαρά, ενώ ο τηλεοπτικός φακός είναι τόσο… θολός που δεν επέτρεψε στο VAR να παρέμβει. Ο Βαλακάρι, λοιπόν, στο 19’ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα το πανέμορφο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 11’ μετά από άψογη συνεργασία των Ουάρντα, Κορέια και εκτέλεση του Ντέλετιτς. Οι δύο σκόρερ, πάντως, δεν χάρηκαν και πολύ τα γκολ τους. Ο Βαλακάρι δέχθηκε ορθώς την κόκκινη κάρτα όταν μετά από τάκλιν και δεύτερη κίνηση, κτύπησε στο πρόσωπο με τις τάπες τον Βερχόβετς. Παράβαση που είδε ο VARίστας κι ενημέρωσε τον Μενέλαο Αντωνίου, ο οποίος άφησε… τη φάση να εξελιχθεί. Ο δε σκόρερ της «Κυρίας», στην προσπάθειά του να σκοράρει εκ νέου στο 28’ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Πόποβιτς.

Με έντεκα εναντίον δέκα, για το υπόλοιπο του αγώνα, η Ανόρθωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή και περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ. Μπροστά στη μαχητικότητα και τη σωστή οργάνωση των γηπεδούχων που αμύνθηκαν με νύχια και με δόντια και προσπάθησαν να κτυπήσουν στην «κόντρα», οι κυανόλευκοι πέταξαν στα σκουπίδια την υπεροπλία τους και τις πέντε-έξι καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ο τρόπος ανάπτυξης τους κάθε άλλο παρά ορθόδοξος μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δεκάδες σέντρες αποκρούστηκαν σαν σε προπόνηση από τους Παφίτες, οι οποίοι είχαν και μια καλή ευκαιρία για τη νίκη με τον Φουρ. Έλειψε η σβελτάδα και η δύναμη και οι περισσότερες μονομαχίες είχαν νικητές τους γηπεδούχους, οι οποίοι δικαιώθηκαν από την υπερπροσπάθειά τους. Δικαίωση για τον βαθμό με δέκα παίκτες, είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους τους, ενώ και το πρόγραμμα τους μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου δείχνει πιο βατό.

Ως συνήθως τώρα τελευταία, ο Τιμούρ Κετσπάγια δηλώνει ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, ενώ μετά την τρίτη σερί ισοπαλία της ομάδας του παραδέχθηκε ότι «χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τρεις βαθμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ