aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΤο ψωμί της ξενιτιάς είναι… γλυκό

Το ψωμί της ξενιτιάς είναι… γλυκό

Η ραγδαία ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αλλά και η παγκοσμιοποίηση του αθλήματος, ευνοεί όλο και περισσότερο τον Κύπριο ποδοσφαιριστή, ο οποίος τείνει να μετατραπεί (ξανά) σε εξαγώγιμο «προϊόν». Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ο ένας μετά τον άλλον δοκιμάζει την τύχη του σε συλλόγους του εξωτερικού.

Το γεγονός πως στην κλήση του προπονητή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών για τους φιλικούς αγώνες με Λετονία (21/3) και Σερβία (25/3), μόλις τέσσερις κυπριακές ομάδες έχουν παίκτη στην αποστολή, αυτομάτως επιβεβαιώνει την προαναφερθείσα τάση. Συνολικά, 13 από τους 25 παίκτες που βρίσκονται στις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια, δεν αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Εάν σε αυτούς, συμπεριλάβουμε τους Πιέρο Σωτηρίου και Μαρίνο Τζιώνη που λόγω του μακρινού (και κουραστικού) ταξιδιού δεν κλήθηκαν, ανεβαίνει αυτομάτως ο αριθμός των «ξενιτεμένων».

Τα νούμερα αυτά δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν προς τα πάνω, εάν η πατρίδα μας αποκτήσει περισσότερες -εκτός των συνόρων- «σταθερές». Δηλαδή, ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στο πρωτάθλημά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλο και περισσότεροι Κύπριοι, «ψάχνονται» για να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους εκτός των δικών μας γεωγραφικών ορίων (κάποιοι και με λιγότερο… μεροκάματο). Άλλοι γιατί θεωρούν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλότερο επίπεδο και άλλοι ένεκα του μειωμένου χρόνου συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ