aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΤα πάνω και τα κάτω του φιλικού

Τα πάνω και τα κάτω του φιλικού

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είχε θετικά, είχε και αρνητικά αγωνιστικά στοιχεία η Νέα Σαλαμίνα στο προχθεσινό φιλικό με την Ομόνοια στο ΓΣΖ (0-1). Στα υπέρ της η καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που φάνηκε πως έχει δουλευτεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, καθώς και η ατομική παρουσία κάποιων παικτών, όπως οι Ρενάτο Μαργκάσα, Κίνκσλι Ονουάγκμπου, Τσαρλς Ελουντού και Τιάγκο.

Ο Κυπριοποιημένος Πορτογάλος έκανε πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, με το γνωστό πάθος του, ενώ οι τρεις επιθετικοί ήταν αρκετά κινητικοί και δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ. Μάλιστα, από το κεφάλι του Νιγηριανού σέντερ φορ δημιουργήθηκε η μοναδική απειλή προς το τέρμα του «τριφυλλιού», έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 3ο λεπτό.

Πάμε τώρα στα κατά. Πρώτον, η αδυναμία δημιουργίας κλασικών ευκαιριών, καθώς οι ερυθρόλευκες επιθέσεις ήταν ημιτελείς. Δεύτερον, τα ατομικά αμυντικά λάθη που επέφεραν τις πλείστες ευκαιρίες της Ομόνοιας (άλλωστε από αυτογκόλ του Ανδρέα Φραγκέσκου προήλθε και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 48’).

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει δουλειά μπροστά του, ώσπου να φέρει τη Νέα Σαλαμίνα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας ή τουλάχιστον, στο όσο το δυνατό καλύτερο επίπεδο αγωνιστικότητας ενόψει της 1ης αγωνιστικής απέναντι στον ΑΠΟΕΛ («Αμμόχωστος»). Περισσότερα θα περιμένει ασφαλώς να δει στην τελική πρόβα, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Αραδίππου απέναντι στη Δόξα (18:00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ