aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτημένα στην Κύπρο: «Υπόθεση τρομακτική, απίστευτη και αρρωστημένη»

Στημένα στην Κύπρο: «Υπόθεση τρομακτική, απίστευτη και αρρωστημένη»

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των Ρουμάνων παικτών-διαιτητών που έδρασαν στην Κύπρο σε φιλικούς αγώνες-κωμωδία τον Ιανουάριο του 2017. Παράγοντες και παίκτες των πολωνικών ομάδων Βίσλα Πλοκ, Σλασκ Βρότσλαβ και Ρουχ Χορζόφ, που συμμετείχαν στα φιλικά ματς που θεωρούνται ύποπτα για χειραγώγηση, αντιδρούν μετά τις αποκαλύψεις.

Διαβάστε επίσης: «Κελάηδησε» Ρουμάνος παίκτης-διαιτητής για τα στημένα στην Κύπρο!

«Για λιγότερο από 80 ευρώ το άτομο, στην Κύπρο έχουμε ξενοδοχείο, φαγητό, μεταφορές και προπονητικό κέντρο. Ο διοργανωτής αναλαμβάνει τα πάντα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα πίσω από τις σκηνές. Πηγαίνουμε στο προπονητικό κέντρο και έχουμε διαβεβαιώσεις, ότι όλα τα αναλαμβάνουν οι διοργανωτές», δήλωσε πρόεδρος της Βίσλα Πλοκ, Jacek Kruszewska.

Διαβάστε επίσης: Εμπλέκει έναν Κύπριο στα στημένα και έναν Ελλαδίτη μάνατζερ ως μεσολαβητή

Και συμπλήρωσε: «Τίποτα περίεργο δεν προσέλκυσε την προσοχή μας. Αλλά ελπίζω ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί και αν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα, ο ένοχος να τιμωρηθεί ποινικά. Ελπίζω αυτή η υπόθεση να μην μπει κάτω από το χαλί». Καταλήγοντας είπε: «Νόμιζα ότι ξεφύγαμε από την κατάρα των στημένων αγώνων. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στη χώρα μας και τώρα οι δαίμονες του παρελθόντος επιστρέφουν στην επιφάνεια. Δεν είναι απλώς τρομακτικό. Είναι απίστευτο και αρρωστημένο αυτό που συμβαίνει».

Διαβάστε επίσης: Oι τρεις κυπριακές ομάδες που εμφανίζονται στον πίνακα των στημένων

Ένας παίκτης της Σλασκ Βρότσλαβ θυμάται τη διαιτησία σε δύο φιλικά τη ομάδας του: «Κερδίσαμε πέναλτι και στους δύο αγώνες που δώσαμε με τσέχικες ομάδας. Ενάντια στην Καρβίνα δεν παρατηρήσαμε τίποτα μεμπτό, αλλά με την ΦΚ Τέπλιτσε υπήρχε κάτι. Ο Μαρσίν Ρόμπακ θυμώθηκε ακόμη και για την υπόδειξη. Λυπάμαι που δεν φύγαμε από το γήπεδο».

Διαβάστε επίσης: Το αποκαλυπτικό βίντεο με τους στημένους αγώνες στην Κύπρο

Ο Witold Jajszczok, εκπρόσωπος Τύπου της Ρουχ Χορζόφ, είπε από την πλευρά του ότι «μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, διότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ρουχ δεν συνδέεται με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα». Στην Τσεχία, πάντως, ο δήμαρχος της πόλης Βαλασκε Μεζιριτσι, διέταξε ν’ αρχίσει έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Στημένα στην Κύπρο: Αντί για €10.000, δεν πλήρωναν σεντ σε κυπριακή εταιρεία!

Διαβάστε επίσης: Γίναμε βούκινο για τα στημένα φιλικά ματς-κωμωδία στην Κύπρο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ