aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣκοπελίτης: «Το τρελό σκηνικό στην Ανόρθωση – Με ήθελαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια»

Σκοπελίτης: «Το τρελό σκηνικό στην Ανόρθωση – Με ήθελαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια»

Μεγάλη συνέντευξη στην ελλαδική ιστοσελίδα «Gazzetta.gr» παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιάννης Σκοπελίτης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καριέρα του σε Ανόρθωση, ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα, ενώ μίλησε και για ένα… τρελό σκηνικό που συνέβη στην Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης στο ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας για την περίπτωση του.

Όσα δήλωσε ο Γιάννης Σκοπελίτης:

Αρχικά είπε: «Πήγα στον Ατρόμητο τον Γενάρη δανεικός με οψιόν αγοράς από την Ανόρθωση. Κι ο Ατρόμητος αγοράζει τη ρήτρα. Συμβαίνει άλλο τρελό σκηνικό: Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και βάζω το γκολ στο ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση. Είμαστε στο +9. Αυτό συμβαίνει το Σάββατο, την Τρίτη πληρώνει ο Ατρόμητος τη ρήτρα και λέω “φεύγω”. Ναι, έχει γίνει τέτοιο σκηνικό».

Δεν σκέφτηκες εκείνη τη στιγμή ότι θα χάσεις την ευκαιρία να γίνεις πρωταθλητής; «Όχι, δεν το σκέφτηκα. Εκείνη τη στιγμή ήθελα να φύγω».

Το μετάνιωσες; «Το μετάνιωσα, αλλά αν δεν έπεφτε ο Ατρόμητος δεν θα το μετάνιωνα. Βρήκα πολύ καλό κλίμα στον Ατρόμητο, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πληρωνόμασταν πάρα πολύ καλά, φοβερές συνθήκες. Φουλ οργανωμένη ομάδα. Ήμουν πάρα πολύ καλά και πέσαμε κατηγορία. Πλήρης αποτυχία.

Ερχεται το καλοκαίρι κι η Ανόρθωση επιστρέφει τα χρήματα και υπογράφω πάλι εκεί».

Γνώμη για Σπανό; «Κύριος. Εγώ από τη στιγμή που θα πήγαινα πάλι στην Κύπρο, ήθελα να πάω μόνο στην Ανόρθωση γιατί ένιωθα ότι τους είχα πουλήσει. Με ήθελαν όλες οι ομάδες. Και η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ. Και μόλις υπέγραψα τη λύση του συμβολαίου για να πάω στην Ανόρθωση, μου λέει: “Για να μη νομίζεις ότι σου πούλησα εκδούλευση, σου λέω ότι μέχρι και πέντε λεπτά πριν με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έδιναν περισσότερα χρήματα”. Εκείνη τη χρονιά η Ομόνοια είναι πολύ δυνατή οικονομικά. Μου έδιναν σχεδόν τα διπλά λεφτά, αλλά επειδή τον Γενάρη τους είχα πει “φεύγω”, ένιωθα ότι μόνο εκεί έπρεπε να παίξω».

Τελικά το πήρε το πρωτάθλημα η Ανόρθωση; «Ναι και την τελευταία αγωνιστική με κάλεσαν ως guest star στη φιέστα».

Δεν σου χρεώθηκε το πρωτάθλημα; «Όχι, αλλά πάω εκεί και με παρουσιάζουν σαν νέα μεταγραφή». (γέλια)

Τι έχεις ζήσει! Εχεις κάνει μια καριέρα που είναι για να γελάς και να κλαις. Ετσι το νιώθω: «Όπως το λες, για να γελάς και να κλαις. Και στην Κύπρο τα έχω κάνει όλα…».

Για πες: «Τα πρώτα τρία χρόνια εκεί, στην Ανόρθωση, πιστεύω ότι παίζω το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας μου. Και έρχεται ένας τραυματισμός στη φτέρνα μου. Είναι όπως αυτό που είχε πάθει ο Πατσατζόγλου. Μένω έξω έναν χρόνο έξω.

Στην καριέρα μου ήμουν πάντα αυτός που περίμενε να κάνει μεταγραφή. Δεν μπορούσα να φύγω ελεύθερος και να διαπραγματευτώ τα λεφτά που ήθελα. Η μοναδική χρονιά που θα μπορούσα να το κάνω αυτό, ήταν τότε που τραυματίστηκα, σε ηλικία 33 ετών. Τραυματίστηκα Αύγουστο και έγινα καλά τον επόμενο Ιούλιο. Ήμουν όλο το χρόνο τραυματίας. Τίποτα ρε, τι να διαπραγματευτώ.

Πηγαίνω στην ΑΕΚ Λάρνακας και άκου τι γίνεται εδώ… Μπαίνω για το χειρουργείο και τον Γενάρη η ίδια η Ανόρθωση μού κάνει νέο συμβόλαιο. Με υπογράφει τραυματία. Φοβερό! Και έρχεται ένας Βούλγαρος προπονητής και με διώχνει. Του λέω εγώ του Στόιλοφ: “Κόουτς, επειδή έχω τραβήξει πάρα πολλά, ήσουν ποδοσφαιριστής και ξέρεις. Εχω υπογράψει πως αν δεν είμαι καλά θα φύγω από μόνος μου. Εσύ τώρα που με διώχνεις θα με αποζημιώσεις. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να με δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνω”. Και έτσι με διώχνει η Ανόρθωση και πηγαίνω στην ΑΕΚ Λάρνακας. Πηγαίνω και την ημέρα που ξεκινάει η προετοιμασία δεν ξέρω αν μπορώ να προπονηθώ από τον πόνο. Μία εβδομάδα πριν στην Αθήνα δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση.

Είναι ο Ζόρντι Κρόιφ εκεί τεχνικός διευθυντής. Αυτός με επέλεξε. Πώς με παίρνει; Όταν του είπαν να πάρουν παίκτη από την Ανόρθωση είπε ¨δεν θέλω κανέναν από την Ανόρθωση”. Μόλις του είπαν ότι “είναι το νούμερο 8 που είχαμε δει πέρυσι”, στο τελευταίο μου ματς, πριν τραυματιστώ είπε ότι με θέλει.

Πήγα και δεν ήξερα αν θα μπορώ να αγωνιστώ. Εν τέλει μπήκαμε στους ομίλους του Europa League, αποκλείσαμε τη Ρόζενμποργκ. Το πρώτο μου ματς είναι αυτό και έγινε στο γήπεδο της Ανόρθωσης. Και από τότε παίζω όλη τη χρονιά και επιστρέφω στην Ανόρθωση».

Είχε φύγει ο Βούλγαρος προπονητής φαντάζομαι: «Ναι, έφυγε έναν μήνα μετά γιατί αποκλείστηκε από το Europa League και τον έδιωξαν και εγώ πέρασα με την ΑΕΚ Λάρνακας στο γήπεδο της Ανόρθωσης. Είναι η μοίρα που λέμε».

Στην Κύπρο έπαιξες αρκετά: «Πήγα στην κάθε ομάδα δύο φορές. Πήγα στην Ανόρθωση, ξαναπαίζω και μόλις τελείωσα από την Ανόρθωση πήγα και πάλι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Έπαιξα τέσσερα χρόνια στη μία ομάδα και τέσσερα στην άλλη. Και σκέψου, κάτι που χαίρομαι πραγματικά, είναι πως ΑΕΚ Λάρνακας – Ανόρθωση, είναι εχθροί και μία κακή κουβέντα δεν είπαν. Και τώρα αν πας και ρωτήσεις “τι εστί Σκοπελίτης;”, δεν θα σου πουν κάτι κακό, με σέβονται».

Έπαιξες και σ’ άλλη ομάδα στην Κύπρο: «Στα 38-39 πήγα στη Νέα Σαλαμίνα. Μικρή ομάδα, οικογενειακή, ωραία ομάδα. Πέρασα καλά τα δύο τελευταία μου χρονιάκια. Το πρωτάθλημα της Κύπρου έχει λίγες ομάδες και είναι δύσκολο να είσαι άνετος. Την πρώτη χρονιά σωθήκαμε εύκολα, τη δεύτερη ζοριστήκαμε. Εκατσα 10 χρόνια στην Κύπρο, 10 χρόνια είναι πολλά! Σκέψου ότι έπαιξα 10 χρόνια στην Κύπρο και αν δεν έπεφτε ο Ατρόμητος μπορεί να μην γυρνούσα πάλι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ