aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣέντρα στη φάση των «16» του Κόπα Άφρικα με... κυπριακό άρωμα

Σέντρα στη φάση των «16» του Κόπα Άφρικα με… κυπριακό άρωμα

Με δύο αγώνες ανοίγει σήμερα η αυλαία της φάσης των «16» του Κόπα Άφρικα. Μπουρκίνα Φάσο – Γκαμπόν (18:00) και Νιγηρία – Τυνησία (21:00), οι δύο αναμετρήσεις. Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζει η «μάχη» ανάμεσα σε Ακτή Ελεφαντοστού και Αιγύπτου, αλλά και αυτή της Σενεγάλης με το Πράσινο Ακρωτήρι.

Όπως και στη φάση των ομίλων, έτσι και στη νοκ-άουτ φάση, το κυπριακό πρωτάθλημα θα έχει έντονη εκπροσώπηση, αφού εισιτήρια για τους «16» εξασφάλισαν με τις Εθνικές τους, όλοι οι ποδοσφαιριστές (επτά στο σύνολο) που αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία της χώρας μας. Δεν τα κατάφερε ο τερματοφύλακας της Αγίας Νάπας Μορίς Γκομίς, καθώς η Γουϊνέα Μπισάου, τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο της και αποκλείστηκε.

Αντίθετα, την πρόκριση πήραν η Μπουρκίνα Φάσου του Γιαγκό (Άρης), αλλά και η Γκαμπόν του Μουσούντα (Άρης), οι οποίες όπως αναφέραμε θα τεθούν αντιμέτωπες σήμερα. Απόψε θα αγωνιστεί επίσης η Νιγηρία του Ουζόχο (Ομόνοια). Από ‘κει και πέρα, το Πράσινο Ακρωτήρι των Σεμέδο (Πάφος FC), Εβόρα (ΑΕΛ) και Ντελμίρο (Άρης), θα παίξει την Τρίτη (25/1) κόντρα στη Σενεγάλη. Τέλος, οι Κομόρες του Μπασιρού (Ομόνοια), αγωνίζονται αύριο Δευτέρα (24/1) απέναντι στην οικοδέσποινα χώρα, Καμερούν, και θα αναγκαστούν να παραταχθούν χωρίς κανονικό τερματοφύλακα, λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Κυριακή 23/01
Μπουρκίνα Φάσο – Γκαμπόν (18:00)
Νιγηρία – Τυνησία (21:00)

Δευτέρα 24/01
Γουινέα – Γκάμπια (18:00)
Καμερούν – Κομόρες (21:00)

Τρίτη 25/01
Σενεγάλη – Πράσινο Ακρωτήρι (18:00)
Μαρόκο – Μαλάουι (21:00)

Τετάρτη 26/01
Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος (18:00)
Ισημερινή Γουινέα – Μάλι (21:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ