aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣαν Μαρίνο – Κύπρος 1-4: Βρήκε σάκο του μποξ και πέτυχε πρώτη νίκη στο 2024

Σαν Μαρίνο – Κύπρος 1-4: Βρήκε σάκο του μποξ και πέτυχε πρώτη νίκη στο 2024

Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2024 πέτυχε η εθνική Κύπρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 4-1 του αδύναμου Σαν Μαρίνο, σε φιλικό αγώνα στο Στάδιο Σεραβάλε. Με γκολ των Γιάννη Σατσιά (45’+2), Κάστανου (53΄, 54)’ και Κακουλλή (84′) η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πανηγύρισε νίκη μετά τον Νοέμβριο του 2023 και το (επίσης φιλικό) ματς με τη Λιθουανία.

Στα αξισημείωτα της αναμέτρησης, το πρώτο γκολ του Γιάννη Σατσιά με την εθνική Ανδρών, το οποίο μάλιστα ήταν εκπληκτικό με σουτ εκτός περιοχής. Δύο τέρματα πέτυχε ο Κάστανος σε διάστημα δύο λεπτών, με πλασέ και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ το σκορ διαμόρφωσε ο Κακουλλής, έπειτα από αμυντικό λάθος και πάσα του Κατσαντώνη.

Η ανωτερότητα της Κύπρου αντικατοπτρίζεται στις 22 τελικές προσπάθειες (εννέα στον στόχο), έναντι εφτά των γηπεδούχων (τέσσερις στον στόχο). Το πανέμορφο τέρμα του Τζοκόντι στο 81’, με το οποίο το Σαν Μαρίνο μείωσε προσωρινά σε 3-1 πανηγυρίστηκε σαν γκολ νίκης από τους ποδοσφαιριστές και τους λιγοστούς φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Ο αγώνας δεν σηκώνει και μεγάλη ανάλυσης, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη και σαφώς ο βαθμός δυσκολίας για την Κύπρο στις επίσημες υποχρεώσεις που ακολουθούν θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Τον Σεπτέμβρη η Κύπρος θα ριχθεί στη μάχη του Πρωταθλήματος Εθνών και θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Λιθουανία εκτός έδρας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σαν Μαρίνο (Σέβολι): Κολόμπο, Νταντάριο, Σεβόλι, Ρόσι, Ντοσί, Α. Γκολινούτσι, Μπατιστίνι, Μπεράρντι (28′ Πανκότι), Κονταντίνι, Σενσόλι (46′ Τζοκόντι), Νάνι.

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Μολ, Σατσιάς (46′ Φιλιώτης), Γκόκιτς, Παναγιώτου, Μαλεκκίδης (69′ Πηλέας), Αρτυματάς, Κυπριανού, Σπόλιαριτς (46′ X. Κυριάκου), Κάστανος (63′ Χρυσοστόμου), Λοΐζου (46′ Κακουλλής), Πίττας (63′ Κατσαντώνης).

Σκόρερ: Τζοκόντι 81′ / Σατσιάς 45’+2, Κάστανος 53′, 54′, Κακουλλής 84′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

10′ Ωραία πάσα του Ντανίλο Σπόλιαριτς στον Κυπριανού, αυτός από θέση βολής δεν έκανε το πλασέ όπως θα ήθελε και η ευκαιρία έκανε φτερά.

24′ Κεφαλιά του Αρτυματά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάστανου, η μπάλα έξω.

44′ Φάουλ του Κάστανου, κεφαλιά του Μαλεκκίδη η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

45+1′ Τεράστια ευκαιρία για το Σαν Μαρίνο, ο Μολ έσωσε την εστία της Κύπρου μετά το σουτ του Νταντάριο από πλάγια θέση.

45’+2 ΓΚΟΛ για την Κύπρο με τον Σατσιά! Φοβερό τέρμα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

53′ ΓΚΟΛ για την Κύπρο, 2-0 με πλασέ του Κάστανου από το ύψος της περιοχής, μετά από πάσα του Κακουλλή.

54′ ΓΚΟΛ για την Κύπρο, 3-0 ξανά με τον Κάστανο. Σουτ εκτός περιοχής και δεύτερο γκολ για τον Κάστανο σε διάστημα δύο λεπτών.

81′ ΓΚΟΛ για τον Σαν Μαρίνο με τον Τζοκόντι, 3-1. Φοβερό φαλτσαριστό σουτ η μπάλα στη γωνία της εστίας του Μολ.

84′ ΓΚΟΛ για την Κύπρο, 4-1 με τον Κακουλλή. Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων ο Κατσαντώνης έκλεψε τη μπάλα και σέρβιρε γκολ στο πιάτο στον φορ της Ομόνοιας.

TEΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ