aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠρώτο «τρίποντο» δια ποδός Μαρτίνιουκ (pics)

Πρώτο «τρίποντο» δια ποδός Μαρτίνιουκ (pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Ερμής ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε το πρώτο του φετινό τρίποντο, καθώς κέρδισε στο «Ν. Παπάς Αμμόχωστος – Επιστροφή» την Αλκή με 2-0. Πρωταγωνιστής για τους «φτεροπόδαρους» ο Μαρτίνιουκ (από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν τα γκολ του Ερμή), το πρώτο γκολ με αυτογκόλ ο Πάρντο, ένα γκολ πέτυχε και ο Κατσιατής.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ερμής μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, έβαλε πίεση στην ομάδα της Αλκής και κατάφερε μάλιστα να σκοράρει στο 11’. Ο Μαρτίνιουκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκουλόν έκανε κίνηση για να πάρει την κεφαλιά αλλά αυτό ήταν αρκετό, καθότι ο τερματοφύλακας της Αλκής, Ούργκο Πάρντο ενέργησε εντελώς λανθασμένα και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Η ομάδα του Καϊάφα ήταν καλύτερη, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει και δεύτερο γκολ. Ενδεικτικό το γεγονός ότι οι «φτεροπόδαροι» πραγματοποίησαν επτά τελικές στο πρώτο ημίχρονο έναντι μίας τελικής που δημιούργησε η ομάδα της Αλκής.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη άλλαξε ο ρυθμός του παιχνιδιού, καθότι η ομάδα του Σακκά μπήκε επιθετικά στο γήπεδο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν κοντά στο 1-1, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού η γυριστή κεφαλιά του Φλόρες (61’) σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι της εστίας του Αραμπατζή. Ο Ερμής ανέβηκε, πήρε ξανά μέτρα στο γήπεδο και στο 74’ διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Μαρτίνιουκ εκτέλεσε  εκπληκτικά το φάουλ, ο Κατσιατής ήρθε από πίσω, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Πάρντο. Με αυτό το γκολ του Κύπριου άσου ο Ερμής κλείδωσε το «τρίποντο», καθότι ήταν δύσκολο πλέον για την «Αθάνατη» να επιστρέψει στην διεκδικήσει του αγώνα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Αλκή (Κώστας Σακκάς): Πάρντο, Θεοχάρους, Σταύρου (79′ Κάρλος), Καντάτσια, Ντα Σίλβα (45′ Μπελαμειρί), Τραϊτσέφασκι, Ακόστα (65′ Σπόλιαριτς), Λοϊζίδης, Φλόρες, Ηλία, Σταρόκιν

Ερμής (Κώστας Καϊάφας): Αραμπατζής, Γκουλόν, Βολκόφ, Μαρτίνιουκ, Ντεβέσα, Κιπιάνι (59′ Ντε Μέλο), Μαλόν, Κειτά (65′ Κατσιατής), Φυλακτού, Μποντό, Γεωργίου

Σκόρερ: 11′ αυτ. Πάρντο, 74′ Κατσιατής

Κίτρινες: 30′ Βολκόφ, Κειτά 39′, 56 Μαρτίνιουκ / 42′ Φλόρες, 53′ Ηλία

Αποβολές: -/-

Στάδιο: Ν. Παπάς Αμμόχωστος – Επιστροφή

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ξενοφώντος Χαράλαμπος

Τέταρτος Διαιτητής: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

Το Live του αγώνα: 

90+4′ ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ! Πρώτο τρίποντο για τους «φτεροπόδαρους» με πρωταγωνιστή τον Μαρτίνιουκ.

74′ ΓΚΟΛ 2-0 για την Αλκή! Ο Μαρτίνιουκ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσιατής ήρθε από πίσω, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Πάρντο.

61′ Δοκάρι για την Αλκή! Ο Φλόρες πήρε την γυριστή κεφαλιά αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αραμπατζή.

45′ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-0 προηγείται η ομάδα του Καϊάφα.

11′ ΓΚΟΛ! 1-0 για τον Ερμή με αυτογκόλ του Πάρντο. Ο Μαρτίνιουκ εκτέλεσε το κόρνερ ο Πάρντο δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και την έριξε στα δίκτυα της ομάδας του.

1′ Άρχισε ο αγώνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ