aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠρώτη «μεγάλη» νίκη μετά από 31,5 μήνες!

Πρώτη «μεγάλη» νίκη μετά από 31,5 μήνες!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σεφτέ στο πρωτάθλημα έκανε το Παραλίμνι, που επικράτησε του Ερμή με 2-0 στο «Τάσος Μάρκου» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Οι βυσσινί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Α’ Κατηγορία μετά από 31,5 μήνες!

Η προηγούμενη ήταν στις 6 Φεβρουαρίου 2016, όταν είχαν επικρατήσει της ΑΕΛ με 2-0 στο Τσίρειο. Τις τελευταίες δύο σεζόν το Παραλίμνι αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία. Ήταν η πρώτη επιτυχία της ομάδας του Πάους μετά την επάνοδό της στη μεγάλη Κατηγορία, αφού στα προηγούμενα δύο ματς δέχθηκε ισάριθμες ήττες.

Το Παραλίμνι ήταν καλύτερο –κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν κακό το θέαμα– και με γκολ των Πίττα (48’), του κορυφαίου της αναμέτρησης, και του Ρασμούσεν με πέναλτι (58’), πήρε δίκαια το τρίποντο. Ο Ερμής, που είχε στον πάγκο του τον Ανδρέα Μιχαήλ αφού απουσίασε και πάλι ο Καϊάφας λόγω της αποβολής του στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, απογοήτευσε με την παρουσία του. Δέχθηκε τη δεύτερη του ήττα σε τέσσερις αγώνες.

Αργός ρυθμός, πολλές οι λανθασμένες μεταβιβάσεις και χωρίς τελικές προσπάθειες ήταν το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν ίσως το χειρότερο 45λεπτο έως τώρα στο πρωτάθλημα. Στην επανάληψη, η γηπεδούχος ομάδα άρχισε με γκολ από τα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, ο Πίττας στο 48ο λεπτό με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή.

Πριν περάσουν 10 λεπτά, στο 57′ ο νεαρός Κύπριος φορ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κουατσίκα και ο Τράττος καταλόγισε πέναλτι. Ο Ρασμούσεν εκτέλεσε εύστοχα στο 58’. Ο Ερμής δεν μπόρεσε στη συνέχεια να αντιδράσει, το Παραλίμνι διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ του προβάδισμα και πήρε πανάξια την πρώτη του νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ