aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΠροσθέτει ύψος στην επίθεση, αποφασίζει για τους νεαρούς...

Προσθέτει ύψος στην επίθεση, αποφασίζει για τους νεαρούς…

Και το όνομα αυτού, Μαουρίσιο Πλενσκάουσκας Κορντέιρο! Πρόκειται για 26χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος θα αποτελέσει στη νέα αγωνιστική περίοδο άλλη μια επιλογή για τη γραμμή κρούσης της Νέας Σαλαμίνας. Με τον ποδοσφαιριστή υπάρχει καταρχήν συμφωνία, το συμβόλαιο έχει διάρκεια για ένα χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλη μια σεζόν. Είναι κάτοχος λιθουανικού διαβατηρίου, οπότε δεν παίρνει θέση ξένου, αλλά κοινοτικού.

Ο Μαουρίσιο έρχεται για να προσδώσει περισσότερη ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό των ερυθρολεύκων, με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη να εμφανίζεται αισιόδοξος πως ο υψηλόσωμος στράικερ διαθέτει εκείνο το «πακέτο» ώστε να… κουμπώσει αγωνιστικά με το σύνολο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα πέτυχε 34 γκολ, τα περισσότερα από τα οποία στο Ισραήλ, με τη φανέλα της Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα και της Άσντοντ. Προτού ταξιδέψει για πρώτη φορά στην καριέρα του με προορισμό την Ευρώπη, ο 26χρονος αγωνίστηκε στις Γκρέμιο Μπαρέρι, Αβαΐ και Μιρασόλ, ομάδα της πατρίδας του. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στη Βιτόρια, ομάδα Α’ Κατηγορίας στη Βραζιλία, καταγράφοντας μόλις 5 συμμετοχές, σημειώνοντας 1 γκολ.

Από εκεί και πέρα, όπως γράψαμε και χθες, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα κληθεί να λάβει απόφαση για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την αποστολή στη Βουλγαρία και πραγματοποίησαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Κάποιοι θα συνεχίσουν και άλλοι θα παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Νέα Σαλαμίνα θα δώσει πρώτο φιλικό επί κυπριακού εδάφους το προσεχές Σάββατο με τη Δόξα στο «Αμμόχωστος». Θα ακολουθήσουν αυτά με Εθνικό Άχνας στις 14/8 στο Δασάκι και με την Ομόνοια στις 17/8 στο «Αμμόχωστος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ