aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠόλεμος για φιλάθλους στα γήπεδα – Αστυνομία και Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κατά της ΚΟΠ

Πόλεμος για φιλάθλους στα γήπεδα – Αστυνομία και Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κατά της ΚΟΠ

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΚΟΠ από τη μια και της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης από την άλλη, μετά την απόφαση της άρσης του μέτρου για απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων, ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Μετά την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέφρασε σήμερα ανοικτά τη διαφωνία του με την απόφαση της ΚΟΠ και προειδοποιεί πως «θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα προβούν στις δικές τους ενέργειες».

Αστυνομία και υπουργείο θεωρούν ότι το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης φιλάθλων απέδωσε, παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, και έπρεπε να επεκταθεί και φέτος. Η Ομοσπονδία αποφάσισε πρόσφατα την άρση της απαγόρευσης στο νέο πρωτάθλημα και με βάση την προκήρυξη θα μπορεί η φιλοξενούμενη ομάδα να μεταφέρει οπαδούς ανάλογα με το γήπεδο.

Χθες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ως μέτρο η απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων είχε επιδράσει θετικά στην αποτροπή σοβαρών επεισοδίων, όπως αυτά είχαν σημειωθεί προτού αυτό το μέτρο εφαρμοστεί και τα οποία οδήγησαν στην επιβολή του, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ακόμη και μετά την εφαρμογή του σημειώθηκαν και πάλι αρκετά φαινόμενα παραβατικότητας.

Η ΚΟΠ έχει κάθε δικαίωμα, ως η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, να προβεί στην απόφασή της αυτή. Εμείς, από την δική μας πλευρά, έχουμε υποχρέωση να μεριμνήσουμε για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των φιλάθλων, την προστασία της κάθε λογής περιουσίας τρίτων και γενικότερα την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων στο πλαίσιο τάξης και ασφάλειας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία καθηκόντως θα αξιολογήσουν και θα συνεκτιμήσουν την απόφαση αυτή της ΚΟΠ, σε σχέση με κινδύνους τους οποίους τυχόν ελλοχεύει, και θα προβούν στις δικές τους ενέργειες, στο πλαίσιο πάντοτε της αυστηρής τήρησης της κείμενης νομοθεσίας, με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των γνήσιων φιλάθλων και των πολιτών γενικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει το Υπ. Δικαιοσύνης.

Πρώτα είχε αντιδράσει η Αστυνομία, στην ανακοίνωση της ΚΟΠ για άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, σύμφωνα με την οποία, η νέα χρονιά σηματοδοτεί την επιστροφή φιλάθλων των φιλοξενουμένων ομάδων, δηλαδή παραχώρηση στη φιλοξενούμενη ομάδα 10% των εισιτηρίων της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου.

Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, για την ώρα, η Αστυνομία παραμένει υπέρ της μη μετακίνησης φιλάθλων. Όπως δήλωσε, έγινε μια συνάντηση με την ΚΟΠ στο Αρχηγείο Αστυνομίας στις 8 Μαΐου και τέθηκε η πάγια θέση της Αστυνομίας, ότι εμείς αυτό που υποστηρίζουμε και θέλουμε να συνεχίσει, είναι το τι γινόταν μέχρι σήμερα.

Δηλαδή, υπέρ της συνέχισης του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών οποιασδήποτε φιλοξενούμενης ομάδας. Αυτή ήταν η θέση μας. Δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της ΚΟΠ, χωρίς να μας ενημερώσουν για αυτή την πρόθεση, ενώ εμείς έχουμε δώσει και στους ίδιους τις θέσεις μας, γιατί πρέπει να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο. Επαναλαμβάνω, η θέση μας είναι η ίδια. Τώρα το τι θα ακολουθήσει, θα το δούμε».

Σε ερώτηση γιατί η Αστυνομία εξακολουθεί να έχει αυτή τη θέση, ο κ. Ανδρέου είπε πως, είναι ένα μέτρο που λειτούργησε και δεν υπήρχαν οποιαδήποτε παρατράγουδα, μετά την εφαρμογή του. Παρά το γεγονός πως είχε δοθεί εξαίρεση για συγκεκριμένο αγώνα, είδαμε οπαδούς να παρεκτρέπονται. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτή τη θέση.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι πρόθεση της Αστυνομίας και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν και αν παρατηρηθούν επεισόδια τότε θα θέσει το θέμα στην ΚΟΠ. Αν δεν ληφθεί απόφαση, τότε υπάρχει η εξουσία άρνησης αστυνόμευσης αγώνα.

Σημειώνεται ότι ΚΟΠ και Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν διαφωνήσει τον περασμένο Γενάρη όταν ο υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης είχε ζητήσει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα και από τα επεισόδια στο Στάδιο Άλφαμεγα, με την Ομοσπονδία να απορρίπτει το αίτημα.

ΠΗΓΗ:philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ