aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΠάφος FC – Ερμής: «Τριάρα» και... σκούρα τα πράγματα (vid)

Πάφος FC – Ερμής: «Τριάρα» και… σκούρα τα πράγματα (vid)

Την εντός έδρας κυριαρχία της επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα παιχνίδι η Πάφος FC απέναντι στον Ερμή που «καιγόταν» για βαθμολογικό όφελος. Η παφιακή ομάδα επιβλήθηκε με 3-1 των φτεροπόδαρων για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ, με δύο γκολ του Κέβιν Μπεριγκό από το πρώτο ημίχρονο (19’ και 40’) και ένα του Μέρφι στο 88’. Σκούρα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους, που απλά μείωσαν στο 90+2′, όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

Δέκατη εντός έδρας νίκη συνολικά και έκτη στα τελευταία εφτά ματς πρωτθλήματος για την ομάδα του Στιβ Κωνσταντινίδη, που ανέβηκε στους 42 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή του Β’ γκρουπ που βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ (με παιχνίδι λιγότερο).

Σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση βρίσκεται ο Ερμής που δεν κατάφερε να έχει το βαθμολογικό όφελος που έψαχνε χρειαζόταν. Οι φτεροπόδαροι γνώρισαν την έκτη ήττα τους στα δέκα τελευταία ματς και έμειναν στη δωδέκατη θέση με 29 βαθμούς. Αύριο δε σε ενδεχόμενο νίκης του Εθνικού, απομακρύνονται στους οκτώ βαθμούς από την «ασφαλή ζώνη».

Το ματς

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε από το ξεκίνημα η Πάφος FC. Οι γηπεδούχοι πριν καν την ολοκλήρωση του πρώτου λεπτού απείλησαν, με τον Μπεριγκό να πατάει ωραία την μπάλα στον Βαλακάρι και τον Φινλανδό να αστοχεί από πολύ καλή θέση. Πέντε λεπτά αργότερα (6’) ο Γάλλος απείλησε εκ νέου, με το γύρισμα του να κοντράρει και να παίρνει πορεία προς την εστία, χτύπησε όμως στο δοκάρι και έφυγε έξω. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως έκτοτε, με την παφιακή ομάδα να βρίσκει τον τρόπο και να ανοίγει το σκορ στο 19’. Μετά από γέμισμα στην πλάτη της άμυνας, ο Μπεριγκό κατέβασε και μπήκε στην περιοχή, με ωραία ενέργεια ελευθερώθηκε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Ερμής ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν ένα ακόμα γκολ, ξανά με τον Γάλλο. Μετά από σέντρα του Φουρ από αριστερά, ο Μπεριγκό έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι, μπήκε στην πορεία της μπάλας και με το γόνατο νίκησε ξανά τον Φιρινίδη, γράφοντας το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την Πάφος FC να έχει στον έλεγχο της την κατοχή της μπάλας, και να κάνει απλά διαχείριση του υπέρ της σκορ. Ο Ερμής από την πλευρά του, ήθελε, προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός. Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς πήρε ρίσκα από τον πάγκο, που ωστόσο δεν βοήθησαν. Χωρίς αξιόλογες φάσεις σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, μέχρι το 88’ όταν ο Μέρφι αποφάσισε να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα. Ο Άγγλος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φιρινίδη. Οι φτεροπόδαροι βρήκαν απάντηση στο 90+2’ με την κοντινή προβολή του Παντελή, αλλά ήταν ήδη αργά…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Στιβ Κωνσταντινίδης):  Ρούτκο, Σάιθ, Αραγιούρι, Κβίντα, Αουρέλιο, Πάνιτς, Φουρ (86′ Σπόντας), Πάντσεον (78′ Βαλεριάνος), Βα (69′ Μέρφ), Βαλακάρι, Μπεριγκό (86′ Τόρες).

Ερμής (Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς): Φιρινίδης, Σάντο, Ντίας, Γαβριήλ (46′ Κοβάσεβιτς), Δημητρίου (87′ Χριστοδούλου), Φόλμπρεχτ, Γκάταριτς (82′ Παπαθανασίου), Κυριακίδης, Μέιρα (82′ Χαρή), Ρουσιάς, Κύπρου (65′ Παντελή).

Σκόρερ: Μπεριγκό 19′, 40′, Μέρφι 88′ / 90+2′ Παντελή

Κίτρινες: Πάντσεον / Μέιρα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Στέλιος Κυριακίδης.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Μπεριγκό πάτησε όμορφα στον Βαλακάρι, που από το ύψος περίπου του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

6′ Γύρισμα του Μπεριγκό, χτύπησε στον Σάντο η μπάλα και πήρε πορεία προς την εστία, χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω.

12′ Κίτρινη κάρτα στον Μέιρα, για φάουλ στον Αουρέλιο.

19′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η Πάφος FC με τον Μπεριγκό. Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ερμή, ο Γάλλος κατεβάζει, μπαίνει στην περιοχή και με ωραία ατομική ενέργεια στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα.


24′ Κίτρινη κάρτα στον Πάντσεον για φάουλ στον Μέιρα.

35′ Πρώτη τελική προσπάθεια στην εστία για τον Ερμή. Μακρινό δυνατό σουτ του Κυριακίδη, μπλοκάρει ο Ρούτκο.

40′ ΓΚΟΛ Ξανά με τον Μπεριγκό η Πάφος FC, παίρνει προβάδισμα δύο γκολ. Ο Φουρ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι ο Γάλλος μπήκε στην πορεία της μπάλας και με το γόνατο νίκησε εκ νέου τον Φιρινίδη.


45′ Καλό σουτ του Βα από καλή θέση στην περιοχή, κόντραρε η μπάλα και κατέληξε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, Κοβάσεβιτς στη θέση του Γαβριήλ.

54′ Σουτ του Βα, μαζεύει ο Φιρινίδης.

58′ Κεφαλιά του Μπεριγκό μετά από σέντρα του Αουρέλιο, άουτ η μπάλα.

59′ Από το ύψος της περιοχής ο Βαλακάρι κάνει το σουτ, αποκρούει ο Φιρινίδης, η μπάλα κτυπάει και στο δοκάρι και απομακρύνεται.

65′ Παντελή στη θέση του Κύπρου.

69′ Μέρφι αντί Βα.

78′ Ο Πάντσεον εκτός, στη θέση του ο Βαλεριάνος.

82′ Διπλή αλλαγή για τον Ερμή, Παπαθανασίου και Χαρή στις θέσεις των Γκάταριτς και Μέιρα αντίστοιχα.

86′ Διπλή αλλαγή και για την Πάφος FC, Τόρες και Σπόντας αντί των Μπεριγκό και Φουρ.

87′ Νέα αλλαγή για τον Ερμή, Χριστοδούλου στη θέση του Δημητρίου.

88′ ΓΚΟΛ Κλέψιμο του Μέρφι που μπήκε στην περιοχή και με πολύ δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φιρινίδη.


90+2′ ΓΚΟΛ Μειώνει ο Ερμής με κοντινή προβολή του Παντελή, από ασίστ του Κοβάσεβιτς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ