aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάφος FC – ΑΠΟΕΛ 1-1: «Χ»αμένη ευκαιρία μα δεν χάθηκαν (vid)

Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ 1-1: «Χ»αμένη ευκαιρία μα δεν χάθηκαν (vid)

Η Πάφος FC προηγήθηκε με τον Παλάσιος (5’), ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με τον Καρώ (29’) και αγωνίστηκε για 34’ με παίκτη περισσότερο για εικοσιπέντε λεπτά, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές και το ματς έγινε ροντέο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως η μπίλια έκατσε στο «Χ». Πάφος FC και ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 7η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Χαμένη ευκαιρία για τις δύο ομάδες, αφού ο μεν ΑΠΟΕΛ που αγνοεί τη νίκη στα εφτά παιχνίδια των πλέι οφ δεν εκμεταλλεύθηκε την ισοπαλία του Άρη στην «Αρένα» και η Πάφος FC να πλησιάσει στις θέσεις Ευρώπης. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβαλε τέλος στην αφλογιστία 352 λεπτών, είχε περισσότερες (11 έναντι 5) ευκαιρίες από τον αντίπαλο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το διάστημα που αγωνίστηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα και μέτρησαν τρίτη διαδοχική ισοπαλία, με την οποία έφθασαν στους 65 βαθμούς και παρέμειναν στο -3 από τον πρωτοπόρο Άρη.

Η Πάφος FC κυριάρχησε στην αρχή του αγώνα, αλλά μετά την ισοφάριση και την αποβολή του Ζουνίνιο έχασε τα πατήματά της. Η ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο έφθασε τους 59 βαθμούς και παραμένει στην 4η θέση.

Το ματς

Δύο διαφορετικές εικόνες είχε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Η Πάφος FC μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο ματς και προηγήθηκε στο 5’ με το πρώτο γκολ του Παλάσιος στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Ικόκο βρήκε με κάθετη πάσα τον Ζάιρο, αυτός με τακουνάκι πάσαρε στον Αμπντουραχίμι, ο οποίος με δυνατή παράλληλη πάσα έδωσε γκολ στο πιάτο στον Παλάσιος. Αδράνησε η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από αρκετά γαλαζοκίτρινα πόδια.

Η ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο κυριάρχησε και ήταν ιδιαιτέρως απειλητική, κυρίως από δεξιά, όμως τα πάντα άλλαξαν στο 29′. Ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Ντβάλι, μετά από φάουλ του Σαρφό και κακή άμυνα του Παλάσιος. Μάλιστα, οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν «τούμπα» το ματς στο 31’, αλλά ο Μακέντα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ίβουσιτς από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Στο 35’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες με την αποβολή του Ζουνίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Κοσταντίνοφ. Ο Μακέντα ήταν ξανά άστοχος στο 42’ και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, σ’ ένα «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο.

Ο ΑΠΟΕΛ σπατάλησε με ανούσια κατοχή μπάλας το διάστημα της αριθμητικής του υπεροχής και στο 69’ ο Καρώ ενήργησε απερίσκεπτα. Κτύπησε με το πόδι στο στήθος τον Παλάσιος, στην προσπάθειά του να σουτάρει με ανάποδο ψαλίδι. Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στα τελευταία λεπτά. Ο Μπέλετς είπε «όχι» σε προσπάθειες των Πελάτζιο και Ντράγκομιρ στις καθυστερήσεις, ενώ στο 90’+5 ο Εντονγκαλά έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Μετά από παράλληλη πάσα του Μπεν ο Κονγκολέζος εξτρέμ αστόχησε από απόσταση δύο μέτρων. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάριος Ηλία σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε καθώς ο Κύπριος φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (90’+6 Δημητρίου), Παλάσιος, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Χότσκο, Κανέ (88′ Μπρούνο), Βαλακάρι (46′ Πελάτζιο), Αμπντουραχίμι (78′ Ντράγκομιρ), Ζάιρο.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Ντβάλι, Τσεπάκ (61′ Εντονγκαλά), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Φεράρι (87′ Ηλία), Ντάλσιο, Κβιλιτάια, Μακέντα (72′ Μπεν).

Σκόρερ: Παλάσιος 5′ / Ντβάλι 29′

Κίτρινες: Ζουνίνιο, Παλάσιος, Κανέ / Καρώ

Αποβολές: Ζουνίνιο 35′ / Καρώ 69′

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Διαιτητής: Χάνσεν Μόρτεν Κροχ (Δανία)

Α’ Βοηθός: Χριστοδούλου Ιωάννης

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος: Καλογήρου Μάριος

VAR: Σάντος Βάσκο (Πορτογαλία)

AVAR: Χριστοφόρου Μάριος

Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ