aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Άρης 1-1: Από ωραίος… μοιραίος ο Κακόριν (vid)

ΑΕΚ – Άρης 1-1: Από ωραίος… μοιραίος ο Κακόριν (vid)

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στην ισοπαλία με 1-1 στην «Αρένα» σε αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της β’ φάσης του πρωταθλήματος, με τον Αλεξάντερ Κακόριν να σημειώνει και τα δύο γκολ του αγώνα. Στο 40ο λεπτό ο Ρώσος επιθετικός έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ενώ στο 59’ έστειλε την μπάλα σε λάθος εστία διαμορφώνοντας σε 1-1. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το μας και οι δύο ομάδες, λόγω αποβολής των Γκαρσία (79’) και Πηλέα (90’+1).

Σε μια αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα. Χαρακτηριστικό του επιθετικού παιχνιδιού και των δύο «μονομάχων», το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν εφτά τελικές προσπάθειες (έξι στον στόχο), ενώ οι φιλοξενούμενοι πέντε (μια στον στόχο). Καθοριστικές οι επεμβάσεις του Βανά στα σουτ των Τρισκόφσκι (42′) και Φαράζ (55′).

Άρης και ΑΕΚ μοιράστηκαν από έναν βαθμό και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) στο Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ, τα δεδομένα στη βαθμολογία για την πρώτη τετράδα παρέμειναν ως είχαν. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με 68 βαθμούς στο +3 από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας και το +6 από τη σημερινή της αντίπαλο (62 βαθμούς). Με 59 βαθμούς ακολουθεί η παφιακή ομάδα.

Για την 8η αγωνιστική της β’ φάσης, ο Άρης υποδέχεται τον Απόλλωνα την Κυριακή 14 Μαΐου (19:00), ενώ η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ, την ίδια ημέρα και ώρα.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, θέλοντας να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο Άρης πίεζε ασταμάτητα στον χώρο του κέντρου και προσπάθησε να χτυπήσει μέσω γρήγορων αντεπιθέσεων. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και «προειδοποίησαν» στο 30’ με τον Μαγιαμπέλα. Ο Νοτιοαφρικανός αστόχησε σε τετ α τετ, όμως ο Κακόριν δέκα λεπτά αργότερα (40’) δεν λάθεψε. Με σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μπαμπίκα νίκησε τον Πίριτς και άνοιξε το σκορ. Δύο πολύ καλές ευκαιρίες είχαν οι κιτρινοπράσινοι, μια πριν (Γκιούρτσο 24’) και μια μετά το γκολ (Τρισκόφσκι 42’). Η δεύτερη ήταν και η κορυφαία.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε η αναμέτρηση και στην επανάληψη. Η ΑΕΚ μπήκε ξανά πιο δυνατά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Έφτασε κοντά σε αυτό στο 55’, όμως το σουτ του Φαράζ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βανά. Τέσσερα λεπτά αργότερα (59’) ωστόσο, ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, με τον Κακόριν με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι κιτρινοπράσινοι προσπάθησαν να «εκμεταλλευτούν» το μομέντουμ στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν, ενώ η αποβολή του Γκαρσία στο 79’ «πάγωσε» τον ρυθμό. Στον χρόνο που απέμεινε δεν υπήρξε άλλη καλή ευκαιρία, με τον Πηλέα στο 90’+1 να αποβάλλεται και αυτός.

Η TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες (86′ Γιάκολις), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Πονς, Λέντες, Ναούμ (60′ Λόπες), Φαράζ (86′ Νίκολιτς), Γκιούρτσο (81′ Γκρόμοφ), Τρισκόφσκι (81′ Κάσας).

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Μπρόρσον, Γιαγκό, Πηλέας, Στρούσκι (58′ Μπράουν), Σόκε (80′ Γιαμπλόνσκ), Μαγιαμπέλα (58′ Μπένγκτσον), Μπαμπίκα (80′ Σπόλιαριτς), Κακόριν, Γκομίς (72′ Στεπίνσκι).

Σκόρερ: Κακόριν αυτ. 59′ / Κακόριν 40′

Κίτρινες: – / Σόκε, Μπράουν

Αποβολές: 78′ Γκαρσία (2η κίτρινη) / 90’+1 Πηλέας (2η κίτρινη)

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Σάντι Πούτρος (Δανία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Μπέμπεκ Ιβάν (Κροτατία).

AVAR: Σολωμού Δημήτρης.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ